Je verwarming, koeling en ventilatie als onderdeel van je Intelligent Home

Je verwarming, koeling en ventilatie als onderdeel van je Intelligent Home
Intelligent Homes zijn de toekomst. Je hoeft de bank niet meer af om je lampen aan of uit te doen, om je gordijnen dicht te doen of koffie te zetten. Dit kan allemaal automatisch met behulp van Smart Home systemen.

Dit is niet alleen comfortabel voor jou als gebruiker, maar het is ook nog eens energiezuinig. NIBE, Zweedse producent van warmtepompen, bedacht een app waarmee het mogelijk is om je verwarmingssysteem nog slimmer te maken door deze te koppelen aan je Smart Home-systeem: NIBE Uplink™.

Volledige controle over je warmtepomp en cv-installatie
Met de NIBE Uplink™-app op je smartphone heb je altijd volledige controle over je warmtepomp en cv-installatie. Je kunt met behulp van de app namelijk online je verwarming, koeling, ventilatie én de bereiding van warmtapwater regelen. Je hebt altijd een snel overzicht en inzicht in de huidige status van je verwarmingssysteem. Je kunt meerdere installaties tegelijk op afstand beheren en bewaken. Mocht er zich een storing voordoen, dan krijg je dit direct gemeld via e-mail zodat je snel kunt reageren.

[gv data=”dZd3mhefGkE”][/gv]

Slim klimaatcomfort in je huis
Ga je bijvoorbeeld op vakantie, dan zorgt de app ervoor dat de binnentemperatuur automatisch wordt bijgesteld zodat je minder energie zult verbruiken. Maar je kunt ook de temperatuur in je woonkamer verhogen als je onderweg naar huis bent. Krijg je het komende weekend gasten te logeren? Dan kun je zelfs de gewenste hoeveelheid warmtapwater dat weekend verhogen. Op die manier optimaliseer je je energieverbruik, verlaag je je energiekosten én zorg je voor een ideaal binnenklimaat.

If-This-Then-That
NIBE Uplink™ kan gekoppeld worden aan je Smart Home systeem. Door gekoppelde apparaten in je huis met de NIBE Uplink™ te laten communiceren, wordt je verwarmingssysteem onderdeel van je Smart Home. Dit werkt door middel van IFTTT ofwel ‘If-This-Then-That’. ‘If-This’ is daarbij de trigger en ‘If That’ de actie. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat je koffiezetapparaat inschakelt (actie) zodra je wekker afgaat (trigger). En je kunt zelfs via je GPS functie inschakelen dat het licht in de hal al automatisch aan gaat (actie) zodra je vlakbij je huis bent (trigger). En op die manier kun je nu dus ook je warmtepomp koppelen door middel van IFTTT. Op die manier hoef je dus nooit meer handmatig je verwarming of ventilatie aan te zetten, dit gaat voortaan allemaal vanzelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *