Je zit dit jaar nog goed met je Huawei-smartphone

Auteur: , 7 Reacties
Zo veel geld denkt Huawei mis te lopen

Als je fan bent van updates zit je dit jaar nog goed met een Huawei-smartphone.

Naar aanleiding van de opgelegde restricties vanuit de Verenigde Staten zijn het spannende tijden voor Huawei. Voorlopig is er nog geen sprake van een opheffing van de handelsoorlog tussen de VS en China. Onder meer Huawei is daar de dupe van.

Gelukkig kan Huawei gebruik maken van zoiets dat de Temporary General License heet. Wanneer Huawei deze uitzondering gegeven wordt, mag het bedrijf alsnog handel doen met Amerikaanse bedrijven. Het Chinese techbedrijf maakt nu al gebruik van die regeling en bronnen laten tegenover Reuters weten dat deze uitzondering voor Huawei met 90 dagen verlengd gaat worden.

De uitzondering verloopt op 19 augustus 2019, met die verlenging zit Huawei in elk geval tot eind november goed. In theorie kan dit betekenen dat een dit jaar uitgebracht toestel zoals de P30 Pro nog heel 2019 van updates kan worden voorzien.

Op dit moment zit Huawei gevangen in een politiek spel tussen de VS en China. Zolang het bedrijf gebruik kan maken van die uitzondering voelen consumenten er weinig van.

Lees ook: Huawei steekt nog een middelvinger op naar Google7 reacties

Stel hè, stel dat Huawei gedwongen wordt om definitief afscheid te nemen van Google’s Android. En vervolgens vól inzet op hun HarmonyOS. En dat eigen OS zou bijvoorbeeld zonder veel omhaal óók Android apps kunnen draaien. Ik denk dat Huawei dan (zeker in Azië) wel eens kan gaan doen wat bijvoorbeeld Samsung (met o.a. Baidu) nooit is gelukt: een concurrerend alternatief creëren voor Android en iOS.
Probleem is dat App ontwikkelaars hier geen brood in zien, zeker niet voor de EU markt.
Een groot politiek steek spelletje, elk merk telefoon en OS heeft zijn backdoors en elke regering doet aan spionage. De VS is gewoon doodsbang omdat ze technologisch achterlopen mrt hun ontwikkeling op 5G gebied. Huawei is veruit de beste keuze hierin.
Vraag ik heb dus een Huawei p30 pro
Ben ik straks de klos in Nederland met een mobiele telefoon die ik niet meer goed kan gebruiken omdat Trumpje met oom Chinees ruzie hebben.
@hendrik_nap: Huawei heeft altijd gezegd dat reeds uitgebrachte smartphones (zoals de P30 Pro) geen problemen zullen ondervinden. Dus ik denk dat je wel goed zit met je P30.
@hendrik_nap: De klos gaat mee vallen.
Je gaat namelijk Android Q erop krijgen.
Dus als de ban tot in gaat dan heb je Q er gewoon al op staan.
De meesten gaan Q pas krijgen in 2020 en de volgende versie is pas medio Q4 2020 dus je bent nog wel even bij.
Over ruim een jaar kunnen ze met Harmony veel verder zijn en zou dat wellicht een optie kunnen zijn.

Was in het begin ook sceptisch maar hé de afgelopen 3 maanden gekeken naar de dreigementen en daadwerkelijke feiten en dan zie je toch steeds weer extensions en uitzonderingen.
Mind you dat dit ook vele US hardware fabrikanten raakt en dat wilt men liever niet.

Ik zou lachend een Mate 30 pro kopen als het een geweldig toestel is.
@hendrik_nap: Geen probleem, oud gezegde” de soep wordt nooit zo heet gegeten, als zij wordt opgediend ”
Huawei /China is te groot om te negeren en feitelijk de machtigste wereld economie.
Ik heb al 2 jaar een Huawei P10, was destijds het top toestel, echt een toppertje nu nog steeds, krijg zelfs een update naar de nieuwste android binnenkort.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).