Jij en dit slimme bord worden geen vrienden [video]

Smartplate
Drie camera’s, bluetooth, en een wifi-connectie. Dat heeft de Smartplate nodig om je te vertellen wat je eigenlijk al wist: je eet te veel. En te vet. En te zout.

Via image-recognition bepaalt de Smartplate wat er op hem ligt. Vervolgens koppelt het deze informatie aan het gemeten gewicht om de hoeveelheid calorieën, suiker, zout etcetera door te geven. Het is de bedoeling dat mensen zich zo meer bewust zijn van de keuzes die zij maken in hun voedingspatroon.

Nu zijn er al meer dan genoeg apps die gebruikers de mogelijkheid geven hun maaltijden zo te registeren. De Scio is bijvoorbeeld betrouwbaarder dan het label op de verpakking. Maar de Smartplate verzamelt deze informatie volledig automatisch. Hij is zo nauwkeurig zelfs, dat hij zonder problemen het verschil tussen wit brood en volkoren herkent.

Dan moet het bord er wel eerst komen: voorlopig bestaat het alleen nog als kickstarter. Voor productie van de Smartplate is 100.000 dollar nodig. Op het moment van schrijven staat de teller nog op 12.000. Wie niet kan wachten op zijn eigen paars/bruin/fuchsiakleurige smartplate, kan een donatie van 149 dollar doen.

Is dit een nuttige gadget voor mensen die willen afvallen? Of een zinloos apparaatje dat je maar één keer gebruikt?

[gv data=”aiHffpnkask”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *