JINS MEME: de slimme bril die naar jezelf kijkt

JINS MEME: de slimme bril die eruit ziet als een slimme bril
Na allerlei brillen die je op een nieuwe manier laten kijken is de JINS MEME juist een bril die naar jou kijkt.

Zo kennen we natuurlijk de Google Glass en de bril met een Instagram filter, maar de Meme pakt het anders aan. Deze bril laat je namelijk naar jezelf kijken met behulp van een aantal sensoren. Hij kan namelijk aan de stand van je ogen je vermoeidheid registreren. Vervolgens laat hij dat aan je weten via een app op je telefoon.

Zulke systemen kennen we al van Mercedes Benz met hun vermoeidheidssensor (Attention Assist). Maar niet iedereen heeft een Mercedes Benz. Een dergelijke bril kan dus zeker een uitkomst bieden mocht je lange dagen op de weg zitten.

Maar ook op kantoor achter een computerscherm kan je snel vermoeid raken. Een snelle blik op de app van je telefoon kan je dan waarschuwen om even te rusten, om daarna weer fris aan het werk te gaan. Naast de vermoeidheidssensor zit er ook een stappensteller in verwerkt en een gyroscoop die je lichaamshouding registreert.

Wanneer de bril op de markt komt is niet bekend, maar via de site kan je al wel zien hoe de modellen eruit komen te zien.

[gv data=”6jXjpteeLhw”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *