Jochie hackt Apple 2 keer in hoop op baan

Auteur: , 3 Reacties
Pijnlijk voor Apple

Knap hoor, voor een knaap van 13.

Je kunt hacken om geld te stelen, geld te verdienen, om te winnen in een game of natuurlijk om een baan bij Apple te krijgen.

Althans, dat was de gedachtegang van een Australische jongeman, die op zijn dertiende tot twee keer toe wist binnen te dringen op Apple-servers, zo meldt ABC. Hij wist het miljardenbedrijf te hacken door inloggegevens te vervalsen en het systeem zo te laten denken dat hij een Apple-medewerker was. Hij had tevens een medeplichtige helper, al is de rol van de andere jonge jongen niet bekend.

De hacker, ondertussen 17 jaar en waarschijnlijk nog steeds geen Apple-medewerker, heeft gisteren schuld bekend. Hij kreeg een voorwaardelijke straf (aan het jeugdgerechtshof) en een boete van zo’n 500 Australische dollar. Hij zou zich er toentertijd niet van bewust zijn geweest hoe ernstig de vergrijpen waren.

Overigens erkent de rechter dat het hier gaat om een getalenteerde jongeman. Het is Apple immers bijna kwalijk te nemen dat een tiener – net klaar om met zijn veel te grote rugzak naar de middelbare school te gaan – de beveiliging door te dringen van een bedrijf dat miljarden verdient.

Volgens de rechter moet het jochie zijn talenten voortaan niet meer voor kwade doeleinden gebruiken. Dat bleek hij overigens al lang niet meer te doen, zo meldt zijn school. Hij zou goed geholpen hebben door zijn computervaardigheden te gebruiken bij het helpen van de instantie. Hey, wellicht krijgt hij uiteindelijk dan een baan als IT’er bij zijn oude school. Geen Apple, maar in elk geval beter dan een enkeltje gevangenis, toch?3 reacties

Is dan ook een kinderachtig toestel…
@jantje_555: de servers van Apple is een kinderachtig toestel? Lees je de tekst wel of ben jij zo’n titel warrior?
@jamesbond007: deze keer was ik een header hero, ik beken

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).