John McAfee bezig met mysterieus NSA-blokkerend ding

Eccentric is nog erg beleefd
De oprichter van McAfee Antivirus heeft iets nieuws bedacht. Na enige tijd zelf opgejaagd te zijn geweest door verscheidene overheden heeft hij nu een apparaat bedacht waarmee de NSA gegarandeerd niet meer mee kan luisteren.

De zogenaamde “D-Central” is een gadget dat een lokaal netwerk aanmaakt, maar op een grotere schaal dan een router. Binnen dat netwerk kunnen apparaten probleemloos met elkaar communiceren, maar van buitenaf is er geen contact mee mogelijk. Als mensen in en uit het gebied lopen zal ook de bescherming van dit kastje veranderen. Juist ja.

Het klinkt als iets uit een Bond-film, maar Ernst Stavro Blofeld John McAfee wil het werkelijk op de markt brengen voor rond de 100 dollar, en is zo’n 6 maanden verwijderd van een werkend prototype. Hij heeft dus nog helemaal niets, maar toch is hij er vol van overtuigd dat studenten overal in de rij zullen staan om hun campus te voorzien van dit ding.

Wat de encryptie precies is, weet niemand, maar de NSA zou er volgens McAfee totaal geen vat op hebben. Op de website van het project tikt nu een klok. Als deze afgelopen is zou er in principe een werkend product moeten staan. Tot die tijd moeten we het doen met de beloftes die hij in een interview gaf.

[gv data=”e89ODlB1MIA”][/gv]

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *