John McAfee en Craig Wright vechten Bitcoin ruzie online uit [video]

bitcoin-craig-wright-john-mcafee
Pak de popcorn maar, want het gaat er stevig aan toe.

De voormalig eigenaar van het anti-virus concern en de zelfverklaarde Satoshi Nakamoto vliegen elkaar op internet in de haren. Deze keer trapte Wright het online gevecht af door in een blogpost in te gaan tegen de roep om anonimiteit. Dit levert volgens hem alleen maar voordelen voor anarchisten, piramidespelen en andere criminelen. John McAfee wordt daarbij bij naam genoemd.

Nu is de periode na zijn vertrek bij McAfee redelijk turbulent te noemen, maar hij is in de wereld van Bitcoin een machtige en geliefde influencer. Volgers waren dan ook niet te beroerd om hem de blog van Wright door te sturen met de vraag om een reactie. Uiteraard reageerde McAfee uiterst beschaafd. ‘Faketoshi’ werd digitaal met de grond gelijkgemaakt. Uiteraard was Wright van die kwalificatie niet gediend. Hij nodigde ‘Conman John’ of ‘McScammer’ uit om aangifte te doen en een rechtszaak aan te spannen wegens smaad.

Het, in de cryptowereld, bekende probleem voor McAfee is dat hij Amerika even niet inkomt vanwege een ‘belastinggeschil’. Ook bestaat het vermoeden dat autoriteiten hem over wat andere zaken, zoals promoten van dubieuze cryptomunten, willen spreken. Aangezien je persoonlijk moet komen hoopt Wright dat hij aangeklaagd wordt. Hij dreigt dan zoveel aanklachten in te dienen dat McAfee de rest van zijn leven een oranje gevangenispak aan kan.

Overigens gaat Wright in een moeite door. Waar hij eerder probeerde het copyright op de Bitcoin te claimen probeert hij nu hetzelfde. Hij dreigt daarbij om alle gebruikers van ‘illegale blockchains’ aan te geven wegens witwassen als het particulieren zijn en te vervolgen wegens inbreuk op het copyright dat hij nog niet heeft als het bedrijven betreft.

Ondertussen reageert de cryptowereld geamuseerd en volgt men gespannen de koersen van de Bitcoin, die nu (om 10.30 uur) € 6.968,21 als live koers noteert, en zijn vriendjes. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

[gv data=”WhZWoKFnLJw”][/gv]

Bron: CCN.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *