Jong stel stuurt elkaar naaktfoto’s, wordt aangeklaagd

Auteur: , 5 Reacties
Sexting

Wie in Amerika zijn vriendinnetje een naaktfoto stuurt, is blijkbaar een minderjarige aan het exploiteren.

De zeventienjarige Cormega Copening (awesome naam trouwens) uit Fayetteville, North Carolina wordt aangeklaagd voor ‘sexually exploiting a minor’, nadat hij zijn even oude vriendinnetje naaktfoto’s had gestuurd. Zijn vriendin heeft ook wat ondeugende foto’s gestuurd en is aangeklaagd voor hetzelfde vergrijp. Ten tijde van de sexting waren beide 16 jaar, waardoor zij als minderjarig worden beschouwd. Gek genoeg zit de wet zo in elkaar dat iedereen van 16 jaar of ouder als volwassene kan worden berecht, wat voor Copening en zijn vriendinnetje wel eens nare gevolgen zou kunnen hebben.

In beide gevallen zijn ze zowel aangeklaagd voor het in bezit hebben van foto’s van een minderjarige als het versturen van ongepaste foto’s aan een minderjarige. Met andere woorden: een enkele foto levert bij 2 partijen een aanklacht op.

Copening speelt als quarterback voor het American Football-team van zijn school en is uit zijn team gezet. De aanklacht is geen overtreding, maar een misdrijf, en wie daar voor veroordeeld wordt mag voor de rest van zijn schoolcarrière niet meer aan sportactiviteiten deelnemen. Als hij serieuze plannen had om prof te worden, dan zijn die na een veroordeling waarschijnlijk voorgoed voorbij.5 reacties

@vanderlinindustries Ik ben positief verrast door te toon van dit artikel. In eerdere artikelen bespeurde ik wat feministische mannenhaat, maar dit keer kom je erg objectief en eerlijk over. Dit is nou gelijkheid. Ga zo door!
@gop1: Okay dan!
Yup achterlijk land nu weet ik het zeker.
Volgens mij versturen in amerika wel meer minderjarigen naaktfotos naar elkaar. Niet slim maar dat kan je een minderjarige minder kwalijk nemen.
Een pistool en geweer in huis hebben met jaarlijkse
15.000 doden is blijkbaar wel geoorloofd. Achterlijk land.
Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat een ouder van het betreffende meisje achter de foto’s is gekomen en het balletje toen is gaan rollen. Want sexting, zoals het wordt genoemd, is nou bepaald geen nieuw fenomeen. Hoe lang bestaan er al telefoons met camera’s? Die jongen wil zelf niet uit het team gezet of aangeklaagd worden en meisjes zijn doorgaans ook niet al te blij met aandacht zoals deze. Vanuit het privacy oogpunt (overheid, providers) kan ik het mij niet voorstellen dat dit naar buiten is gekomen. Het ouderlijk toezicht lijkt mij vanzelfsprekender. Dat de wet in NC raar in elkaar zit, dat zij zo en heeft verder weinig op Apparata te zoeken.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).