Jongen (12) maakt goedkope brailleprinter van LEGO


Terwijl de gemiddelde 12-jarige scholier waarschijnlijk het liefst brute ruimtevoertuigen maakt van LEGO, is Shubham Banerjee de wereld aan het helpen met een goedkope printer voor blinden.

Prikbordprikkers

Voor een natuurkundeproject ging de Amerikaanse Shubham aan de slag met een LEGO Mindstorms EV3 kit (€255), een printpatroon van een oude printer, van die vrolijk gekleurde prikbordprikkers en wat materialen uit een doe-het-zelfzaak. Hieruit ontstond een relatief spotgoedkope brailleprinter die hij toepasselijk Braigo noemde. Hij herschreef de software en sleutelde de kit zo in elkaar dat hij tekst in braille kan printen. En dan ben je nog maar 12…

Open source

Shubham wil zijn project open source maken in de hoop dat anderen, vooral in ontwikkelingslanden, er ook profijt van hebben. Reguliere brailleprinters kosten namelijk al gauw meer dan 3.000 euro. Shubhams versie kostte een tiende daarvan. Zijn volgende stap is om de printer groter te maken. Nu worden de brailletekens nog op een rol rekenmachinepapier gedrukt, binnenkort volgt er een versie die ook op A4-formaat kan printen. Wie dit wel ziet zitten; de ontwikkelingen van de LEGO-printer voor blinden zijn te volgen op Facebook.

In onderstaande video legt Shubham zijn epische knutselwerk uit. Jep, die komt er wel.

[gv data=”sa2ep83n-ns”][/gv]

[lg_folder folder=”0_Divers/Braigo_brailleprinter/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *