Jongen (17) doodgeschoten ivm Wii-controller in zijn hand

Auteur: , 4 Reacties
Jongen (17) doodgeschoten ivm Wii-controller in zijn hand

De jongeman deed de deur met een Wii-controller in zijn hand open voor een agente. Genoeg reden voor de copper om het vuur te openen.

De tragedie vond plaats in een trailerpark in Euharlee, Georgia. De politie klopte op de deur van de 17-jarige Christopher Roupe waarna hij vermoedelijk open deed met een Wii-controller in zijn hand. De agente voelde zich blijkbaar bedreigd en loste een fataal schot in zijn borst. De politie kwam in de eerste instantie langs voor zijn vader, die de regels van zijn proeftijd buiten de cel had overtreden.

Hoogstwaarschijnlijk had de jongeman een pistoolvormige Wii-controller in zijn handen toen hij de deur opende. Dit wordt echter nog onderzocht en dat geldt ook voor de wijze waarop hij zijn controller presenteerde.

Volgens de advocaat van de familie Roupe, Cole law (toepasselijk), klopt er allemaal niks van. Volgens hem had Christopher een Wii-controller in zijn hand, maar gaf hij geen enkele blijk van agressie.

De betreffende diender is tijdelijk met verlof en de zaak wordt nog onderzocht.4 reacties

Jezus,,
Klinkt als een ongelukkige samenloop van omstandigheden. De Amerikaanse politie is nou eenmaal wat sneller met schieten als bijvoorbeeld de Nederlandse politie. Daarnaast weten we niet waarvoor die vader in de cel heeft gezeten. Als dat iets zeer serieus is geweest kan het zijn dat de agente iets waakzamer was dan normaal. Dit neemt natuurlijk niet weg dat het verschikkelijk is dat hierdoor een doden is gevallen.
@robert110: Lijkt je het niet egaal waarvoor zijn vader ooit veroordeeld was; in elk geval ‘seriues’ genoeg dat die meneer niet opgesloten zit.
‘murica

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).