Jongen (18) opgepakt voor Xbox- en Playstation-hack

Jongen (18) opgepakt voor grootschalige Xbox- en Playstation-hack
De Britse politie heeft een tiener van zijn bed gelicht die verdacht wordt van het neerhalen van Xbox Live en Playstation Network (PSN).

De servers van Xbox Live en Playstation Network zijn rond kerst het doelwit geweest van een DDoS-aanval, waardoor vrijwel alle servers onbereikbaar waren. Gamers konden hierdoor niet meer inloggen op hun console, en online spelen was al helemaal niet meer mogelijk.

Promotie voor hack tool

De aanvallen werden uitgevoerd door hackersgroep Lizard Squad, die het massaal overbelasten van de game-netwerken gebruikte als promotiestunt voor hun eigen hackdienst. Hun Lizard Stresser, zoals de tool heet, is beschikbaar vanaf 6 dollar per maand. Voor dat bedrag haalt de tool een website naar keuze voor 100 seconden offline. Betaal je meer, dan zorgt Lizard Squad ervoor dat je ‘doelwit’ langer onbereikbaar blijft, met een maximum van acht uur per aanval.

Swatting

Dat Lizard Squad uit een aantal scriptkiddies bestaat, blijkt wel uit de arrestatie van vanochtend. In samenwerking met de FBI heeft de politie in Groot-Brittannië een 18-jarige Brit in Southport opgepakt. Hij wordt niet alleen verdacht van de hack, ook doodsbedreigingen, het misbruiken van alarmdiensten en het overtreden van de Computer Misuse Act worden hem ten laste gelegd. Hij zou zich schuldig hebben gemaakt aan het zogenoemde swatting (voorbeeld), waarbij je een arrestatieteam bij iemand laat binnenvallen door valse aantijgingen te doen. In de VS is tenminste één SWAT-team onterecht uitgerukt door zijn acties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *