Jongen (20) met Google Glass aangevallen in San Francisco

Auteur: , 7 Reacties
Jongen (20) met Google Glass aangevallen in San Francisco

In San Francisco, waar de anti-Google-sentimenten steeds heftiger worden, is opnieuw iemand met een Google Glass belaagd. Reden: hij droeg een Google Glass.

“GLASS!”

De 20-jarige journalist Kyle Russell kwam vrijdag net terug van een demonstratie tegen een Google-medewerker die een pand had gekocht en huurders wilde uitzetten, toen hij op straat geconfronteerd werd met een vrouw van begin twintig (leren jack, opgeschoren kapsel) die “GLASS!” naar hem riep. Kort daarna rukte ze de techbril van Russells hoofd en rende ermee weg, om het apparaat niet veel later kapot te smijten op de grond.

Google = evil

Dit voorval past in de trend waarbij Google en alles waar het voor staat al enige tijd fel bekritiseerd wordt in San Francisco. Google-werknemers met topsalarissen overspoelen de huizenmarkt, waardoor de prijzen exploderen en veel mensen gedwongen worden ergens anders te gaan wonen (duiding). Iets dat kwaad bloed zet onder de vaste inwoners van SF. Een aantal maanden geleden werd een vrouw met een Google Glass op haar neus ook al aangevallen in een punkbar te San Francisco. Hieronder het begin van het incident, gefilmd met – hoe kan het ook anders – een Google Glass.

De 1500 dollar kostende bril van Kyle Russell reageert ondertussen niet meer op stemcommando’s of aanraakbewegingen, zo vertelt hij op Business Insider. Hij ziet er ook ietwat krom uit.

Kyle Russells Google Glass na het incident

Apparata App Idee: maak een applicatie voor Google Glass waarmee gebruikers de ‘temperatuur van de kamer’ kunnen opnemen en daarmee signaleren of het wel veilig is Glass te gebruiken. Immers, de meerderheid van de VS ziet de bril niet bepaald zitten.7 reacties

“Immers, de meerderheid van de VS ziet de bril niet bepaald zitten.”

Dat kwam uit elk markt onderzoek voor elke innovatie. Een overgrote meerderheid wilde geen mobile telefoon bijvoorbeeld, kijk nu eens om je heen.
@sketcher: Een mobiele telefoon vind ik toch iets anders. Dat ding doe je in je zak en die google glass gebruik je op je hoofd. Ik zelf draag achter de pc en tijdens het autorijden een bril, maar ik moet er niet aan denken om continu die bril op me harses te hebben. Ik snap wel als je altijd een bril op hebt zo’n ding geinig kan zijn, maar als je geen bril draagt..
@jeroen92: zoals Sketcher al aangaf: x jaar geleden vonden we het ook maar een gek idee om een duur plastic blok mee te nemen, als je thuis ook een kabeltelefoon hebt…

al ben ik het er wel mee eens dat het anders is wanneer we objecten in ons gezicht moeten plaatsen… de tijd zal het leren, maar ik ben bang dat het de smartphone-gekte niet goed doet… (ios in de car ook niet btw.!) horrible!
@lolindir: Ik kan me nog goed herinneren dat de mobieltjes in opkomst waren! Die Google Glass zie ik alleen niet zitten. Drones vind ik nou wel weer interessant en hier zie ik ook nog wel een toekomst in. Pakketjes die bijvoorbeeld worden afgeleverd.
ik had die dame zo hard geslagen dat ze de rest van haar leven kan ademen door een rietje :)
Pfff, fijn voor de mensen die zo’n ding niet zien zitten. Je kunt dat geld in je zak houden. Maar laat aub mensen die het wel zien zitten met rust.
Niet om de reacties goed te praten, maar dat filmpje van die vrouw in de bar: realiseer je wel dat je met een camera op je neus loopt en die constant op mensen richt. Niemand kan zien wanneer je wel of niet filmt en dat is gewoon schijtirritant.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).