Jongen opgepakt na dreigement richting Belastingdienst

Cybercrime
Een jongen van 17 uit Alkmaar heeft gedreigd de Belastingdienst te terroriseren met een DDoS-aanval. Die aanval kwam er niet, de politie kwam wel eventjes langs.

Hij uitte zijn dreigementen gisteren op Twitter, via een account (@AnonGreySecNL) dat verantwoordelijkheid voor een succesvolle aanval op NU.nl van afgelopen maandag had geclaimd.

Het platleggen van de dienst zou betekenen dat veel mensen niet op tijd zouden zijn met het versturen van de aangifte (als je dat nog niet gedaan hebt: je hebt nog anderhalve dag, dus je kunt maar beter snel beginnen).

De dreigementen werden onderzocht door cybecrimeteam van de Eenheid Midden-Nederland én door team high tech crime van de Landelijke Eenheid. Hoe men de jongen op het spoor is gekomen is niet bekend. De politie geeft aan dat er meer aanhoudingen zouden kunnen volgen. Mogelijk was het dus niet een heeeel onschuldige dreiging.

Na onderzoek van het cybercrimeteam van de Eenheid Midden-Nederland in samenwerking met het team high tech crime van de Landelijke Eenheid kwam de jongen uit Alkmaar in beeld. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *