Jongen wordt slapend rijk met aardappel-bezorg-service

Aardappels
Niet tevreden met je baan? Hangt je studie je de keel uit? Misschien ligt jouw toekomst wel in de online-aardappels-bestellen-branche.

De aardappel, een plant die behoort tot de nachtschade-familie en eetbare knollen voortbrengt die rijk zijn aan zetmeel, is een bijzonder veelzijdig ding. Je kunt ze koken, bakken, er friet van maken, voorzien van plastic handjes om ze op mannetjes te laten lijken, door een ruit gooien, afschieten met een zelfgemaakte bazooka, verwerken in een salade of ovenschotel, of er energie mee opwekken. Maar als snel rijk worden zonder diploma meer jouw ding is, kun je ze ook beschrijven met een marker en versturen per post. Dat is wat de 24-jarige ondernemer Alex Craig er mee doet.

De slogan van Potato Parcel is: Send a message. With a potato. (Idee voor de Nederlandse variant: zeg het met een aardappel). Via zijn dienst kun je anoniem een beschreven aardappel versturen aan je love-interest – of misschien je ergste vijand.

Vreemd concept misschien, maar zoals wel vaker spreken de cijfers boekdelen. Mannen liegen, vrouwen liegen, cijfers liegen niet. Craig stelt dat hij gemiddeld 10.000 dollar per maand omzet sinds hij afgelopen mei met zijn bedrijf begon. Drieduizend aardappelen gingen er in die tijd over de digitale toonbank.

Ten minste, zoveel werden er besteld bij Potato Parcel. Maar, geloof het of niet, Craig is niet de enige speler op de online-aardappel-markt. Al in 2014 werd Mail a Spud gelanceerd, dat exact hetzelfde doet. Nou ja, bijna: Mail a Spud verdoet zijn tijd niet met enveloppen of dozen, maar plakt adres en postzegels rechtstreeks op de aardappel. Op Twitter vuurt het origineel al shots naar de nieuwe concurrent:

Mailaspud tweet

Belachelijk? ShipYourEnemiesGlitter.com, een site die -je raadt het al- klanten de mogelijkheid geeft een envelop vol glitters te versturen aan vijanden, werd afgelopen januari voor $85.000 verkocht, nadat er in korte tijd 2000 bestellingen waren binnengekomen.

Beide sites zijn alleen in de V.S. actief. Grijp dus nu je kans en word slapend rijk met aardappels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *