Jongetje ‘hackt’ zijn vader’s elektriciteit voor losgeld


Ondeugend of creatief?

Een jongeman in het oosten van China zou de elektriciteitstoevoer van zijn huis hebben ‘gehackt’. Door middel van een (uitgeprinte) waarschuwing – zoals we die de laatste week maar al te vaak zien – probeerde hij geld van zijn pa te ontfutselen, zo meldt Mashable.

Hackers printen doorgaans hun waarschuwing niet uit, maar de vader van het ondeugende jongetje dacht dat zijn smart meters gehackt waren. Op de achterkant van de waarschuwing vond meneer Gao een QR-code, die linkte naar een virtuele portemonnee. De boodschap luidde: “Uw smart meter is geïnfecteerd met een worm waardoor de stroom is uitgevallen. Deze worm is anders dan andere wormen; u kunt online naar een oplossing zoeken, maar ik garandeer u: Zonder mijn hulp zult u de stroom niet terug krijgen!”

Het briefje dat meneer Gao op de deur vond
Bron: Weibo

De ondeugende, toegegeven professionele boodschap gaat vervolgens verder: “Ik kan u met mijn service helpen om dit probleem op te lossen en met mijn eer als getuige zal ik u veilige, effectieve stroom leveren. Uiteraard moet u mij geld geven; voor zonsondergang, anders worden de onderhoudskosten verdubbeld.”

Medewerkers van de energiemaatschappij ontdekte dat de stroom simpelweg was uitgeschakeld. Ook bleek dat de zogenoemde smart meters wel smart waren, maar helemaal niet verbonden waren met het internet. Hoe dan ook, het jochie was creatief met het ‘verdienen’ van zijn zakgeld. Meneer Gao zal zijn zoon daarentegen de komende tijd niks meer gunnen. Schavuit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *