Jongste developer op WWDC is slechts 9 jaar oud

Jongste developer op WWDC is slechts 9 jaar oud
Het is alweer zover: Appleā€™s WWDC gaat vandaag van start. Duizenden developers zullen ook dit jaar weer het evenement bijwonen. Dit jaar krijgt WWDC zelfs zijn jongste bezoeker ooit over de vloer.

Het gaat om de Australische Anvitha Vijay. Zij is met haar 9 jaar de jongste developer op het evenement. Het meisje uit Melbourne heeft al twee applicaties op haar naam staan en heeft ambitieuze plannen voor de toekomst.

De 9-jarige heeft al een beurs voor Appleā€™s speciale lesprogramma op zak. Haar focus ligt vooral op het ontwikkelen van educatieve apps voor kinderen. Vijay laat weten dat ze vaak geĆÆnspireerd raakt door haar jongere zusje. Haar ā€˜Smartkins Animalsā€™ applicatie helpt kinderen om zoā€™n honderd dierennamen en geluiden te herkennen.

Toen Vijay 7 jaar was leerde ze zichzelf om te coderen met behulp van YouTube videoā€™s en tutorials. Het kleine meisje wil naar eigen zeggen een top entrepreneur worden. Haar droom is dan ook om Tim Cook te ontmoeten tijdens WWDC in San Francisco.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *