Apple-designer Jony Ive haalt bak met geld op voor (RED)

Jony Ive in blauw shirt, zoals altijd
Als Apple iets veilt, dan doen ze het meteen goed.

Eerder schreven we al over de pimptastische gouden oordopjes die Sir Jony heeft aangeboden voor de veiling, en ook de door hem ontworpen speciale Leica M kwam aan bod, maar dat deze en andere Apple-snuisterijen in totaal bijna 13 miljoen dollar op zouden brengen hadden we ook niet kunnen bedenken.

Een speciale rode Mac Pro bracht alleen al 977.000 dollar op, een behoorlijke premium over de winkelwaarde van een reguliere Mac Pro. (Kost zo’n 2999 dollar). De eerder genoemde gouden oordopjes gingen voor 461.000 dollar over de toonbank (winkelwaarde 25 dollar), en de meetzoeker ging voor 1.805.000 van de hand. Verder werden er ook nog items uit de persoonlijke collectie van Ive aangeboden, zoals een fles Dom Pérignon uit 1966, verpakt in een speciale rode koelbox die voor 93.750 dollar van handen wisselde.

Al dit geld wordt uitbetaald door The Global Fund, in de strijd tegen AIDS, tuberculose en malaria. Dus niet alleen mag iemand nu genieten van een knalrode beschuitbus op z’n bureau, weken voordat de rest van de wereld er eentje kan bezitten, maar daarbij komt nog eens dat warme, woelige gevoel van binnen dat je iets goed doet voor de wereld.

[gv data=”OF1ZzrKpnjg”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *