Kaartje voor de nieuwe Star Wars-film? Dat is dan $2.000

Star Wars
Het zal je waarschijnlijk niet verbazen dat het hard gaat met de voorverkoop van Star Wars: The Force Awakens. Deze begon gisteren in de Verenigde Staten, waarbij alle records werden verbroken.

Op de eerste dag werden namelijk acht keer meer tickets verkocht dan van The Hunger Games, de vorige recordhouder. Fandango, de Amerikaanse ticketverkoopsite, verwelkomde de afgelopen 24 uur zeven keer meer bezoekers dan op zijn vorige recorddag. Ook het voorverkooprecord van Imax werd verbroken. Er werd voor meer dan 6,5 miljoen dollar aan Imax-tickets verkocht. Ruim zes keer meer dan toppers uit het verleden, zoals The Dark Knight Rises, The Hunger Games: Catching Fire en The Avengers.

U begrijpt: de hype rondom SterrenOorlog is enorm. En wanneer de vraag het aanbod overstijgt, gebeuren er gekke dingen op eBay. Kaartjes voor de openingsdag van Star Wars: The Force Awakens worden er voor absurde bedragen aangeboden. Twee kaartjes doen zo rond de 200 dollar, en er zijn advertenties waarin doodleuk 2.000 dollar word gevraagd voor 4 iMax-tickets.

De door J.J. Abrams geregisseerde Star Wars-film gaat op 16 december in Nederland in première.

[gv data=”sGbxmsDFVnE”][/gv]

Nog geen reacties

  1. stelletje geeks.

    ik ben een enorme star-wars fan en heb dus al kaartjes, maar gewoon lekker op vrijdagavond de 18e… en niet voor 2000$ … gewoon voor 10 euro (ook veel te duur voor een bioscoopfilm, maar soit.)

    non-3D, overigens. Fuck 3D 😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *