Kairos, een smartwatch met een Zwitsers uurwerk

Kairos, een smartwatch met een Zwitsers uurwerk
Eindelijk een smartwatch die mij de moeite waard lijkt.

Het mooie aan dit horloge is dat hij gebruik maakt van een TOLED scherm. TOLED staat voor transparent organic light-emitting diode. Dit verklapt dan ook meteen een beetje het geheim van de Kairos. Hij heeft namelijk een transparant scherm waarop de notificaties van je telefoon kunnen worden weergegeven.

Dat ziet er als volgt uit. Zodra je een bericht of notificatie binnen krijgt zal het scherm oplichten en het weergeven. Zodra je hem weer wegdrukt lijkt het alsof je een mooi luxe horloge draagt. Via het scherm kunnen alle berichten van onder andere Whatsapp en Twitter worden weergegeven.

Kairos is nog een beginneling en heeft meegedaan aan de Startup Asia Singapore 2014 wedstrijd. Het gaat hier dan ook nog om prototypes, maar volgens Sam Yang, de oprichter van het bedrijf, zullen de eerste horloges al in december van dit jaar verstuurd worden.

Er hangt wel een heftig prijskaartje aan van 1100 dollar. Maar de maker richt zich dan ook op het duurdere segment en vergelijkt zijn horloge met een Hublot. Het horloge zal dan ook niet verkocht worden in gadget shops maar bij gerenommeerde horloge handelaren. (via: Techinasia)

3 reacties

  1. Het concept van het onzichtbare scherm is eigenlijk geweldig.. Dat niemand anders eraan heeft gedacht met een smartwatch.
    Casio heeft het al dik 20 jaar met hun twincept scherm. Ik heb hier een casio liggen met dus zo’n twincept scherm met een wereldkaartje erop en de wereldtijd zo. Het is dus eigenlijk ook niks nieuws, zo een opliggend doorzichtig scherm.

    Het horloge ziet er overigens prachtig uit, maar is me helaas (nog) een beetje te duur 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *