Kamervragen over Popcorn Time

Auteur: , 3 Reacties
popcorn-time-kamervragen

Terwijl wij lekker massaal films en series streamen met Popcorn Time, maakt de Tweede Kamer zich zorgen. Zo wil een VVD-lid de dienst aan banden leggen.

Van Wijngaarden (VVD) vraagt aan Fred Teeven, Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie, hoe Popcorn Time aan banden kan worden gelegd. Hiermee doelt hij op plannen voor een wetswijziging, zodat het gemakkelijker wordt om dit soort buitenlandse diensten te bestrijden.

Bewustwording
Van Wijngaarden komt ook met niet-juridische oplossingen, zo noemt hij het kweken van extra bewustwording over legale alternatieven bij de Nederlandse bevolking. Zo worden er in het Verenigd Koninkrijk mensen die naar een illegale downloadsite gaan, doorverwezen naar legale alternatieven. Er worden in deze gevallen geen gegevens van de downloader bewaard, het gaat hier dus puur om bewustwording.

De kans is groot dat Teeven op 24 september met een antwoord komt. Dan vindt er een algemeen overleg plaats over auteursrecht. Tot die tijd kunnen we er dus nog lustig op los streamen met Popcorn Time. Ondanks het Nederlandse downloadverbod, staat ons land in de top drie landen die het meest gebruikmaakt van Popcorn Time, dat mag ook wel met meer dan 1,3 miljoen downloads.3 reacties

VVD, bespaar je de moeite. Internet zal altijd over jullie heersen, muahahaha
Ik zie het alweer voor me.

Ivo Opstelten die op bejaarde niveau onzin verteld over Popcorn Time.
Het NOS journaal dat dingen zegt als “Gratis downloaden en het tegelijk al bekijken dit is mogelijk met Popcorn Time maar blabla blokkeren” en anders promoot PowNews het wel.

In het ergste geval word de site geblokkeerd. Tegen die tijd hebben veel mensen Popcorn Time leren kennen door alle commotie.

De blokkade zelf zal waarschijnlijk net zo goed werken als bij Thepiratebay. Je hoeft niet eens kennis te hebben om het te omzeilen, 10 seconden Google-en en je bent er.
@reistje: Opa Ivo snapt er geen pepernoot van. Hij wilt het internet van Nederland omvormen naar filternet. Om nog harder voor lul te staan zodra hij kritiek uit over het internet van China (en in de toekomst Noord-Korea).

Het is aan ons jongeren de taak om deze opa’s duidelijk te maken dat het anders in elkaar steekt.
Laten we beginnen met een analogie. Waarbij we het huidige internet vergelijken met het Wilde Westen, dat op het punt staat kapot gereguleerd te worden door de autoriteiten.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).