Kan deze AAA (gratis) battle royale CoD Blackout verslaan?

Tof!
Deze game zou wel eens een plekje in de battle royale top 3 kunnen veroveren!

Apex Legends kwam totaal uit het niets, wellicht omdat EA Games dondersgoed weet dat ze zich op dun ijs begeven. Maar voordat je de game van de makers van Titanfall gaat haten vanwege de uitgever, houd er dan rekening mee dat dit misschien wel de meest innovatieve, gepolijste battle royale-game in tijden is.

Zoals bij de survival-gekte na Minecraft is ook het battle royale-genre onderhevig aan een gigantische influx aan poep. Wanneer een genre immense populariteit kent, wil immers iedereen een stukje van de taart die bijna volledig voor Fortnite en PUBG is. Wat ook je voorkeur is, Apex Legends verdient een behoorlijke punt.

De game wordt gemaakt door Respawn Entertainment, bekend van de belachelijk ondergewaardeerde Titanfall-franchise – en speelt zich in datzelfde universum af. Er zitten dus hevige sci-fi-invloeden in de wereld, maar daar houdt de innovatie nog lang niet op.

Apex combineert aspecten van allerlei verschillende games om een unieke ervaring neer te zetten. Een hoop items uit een survival game, de graphics van een Call of Duty, ultimates en gespecialiseerde personages (met eigen skilss) uit Overwatch en dan heb ik het nog niet eens gehad over de sexy animaties, solide sound design en de prachtige prijs van €0,0 euro. Maar Yannick, waarom vergelijk je de game dan met Call of Duty Blackout?

Nou, omdat de games wat betreft pas, setting en uiterlijk best wel op elkaar lijken. Het grootste verschil is daarentegen de prijs. Zoals gezegd is Apex gratis terwijl je voor Blackout de volledige Call of Duty: Black Ops IIII game moet kopen voor zo’n €60 euro.

[gv data=”Kw2SpMIxtyU”][/gv]

Het zou overigens EA niet zijn als je geen echt geld kon betalen voor in-game content (het is immers het verdienmodel van gratis games zoals ook Fortnite). Hoewel de reputatie van de uitgever niet heel erg goed is, lijken ze wel wat van de Battlefront-controverse geleerd te hebben. Nieuwe characters kun je met in-game geld unlocken terwijl er veel cosmetische items zijn die je voor echt geld kunt kopen. Prima systeem, zo lijkt het op dit moment.

Kortom, tenzij je gewoon heel graag Call of Duty steunt, zie ik nauwelijks een reden om Blackout te kopen nu Apex uit is. De game doet zo’n beetje alles beter dan Blackout maar vraagt daar geen geld voor. Natuurlijk zijn de welbekende omgevingen, wapens en characters van Blackout een sellingpoint voor echte CoD-liefhebbers, maar die zouden hoe dan ook niet switchen. Voor alle neutrale battle royale-fans raadt ik Apex Legends daarbij sterk aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *