Kan deze goochelaar je gedachten lezen via een video?

Kan deze goochelaar je gedachten lezen via een video?
Mij had ‘ie beet.

Het kost illusionist Eric Leclerc doorgaans weinig moeite om zijn publiek voor de gek te houden met kaarttrucs. Maar houden die illusies ook stand in een simpel YouTube-videootje? Kun je daadwerkelijk een goocheltruc via een scherm uitvoeren? Hieronder doet Leclerc een poging om je ‘gedachten te lezen’.

Laat in de comments weten of het hem is gelukt. (En waarom je denkt dat het hem lukte, maar dat is niet heel moeilijk te achterhalen.)

[gv data=”uMyNIYHa_Ko”][/gv]

4 reacties

  1. Echt, Erwin? Je ging voor de schoppen 10? Iedereen gaat voor de schoppen 10. De enige kaart die te onthouden is wanneer je zo snel een pak kaarten voorbij laten razen. *palmface*

  2. zonder dit filmpje bekeken te hebben; als een illusionist je een pak kaarten laat zien, dan laat hij/zij deze vaak snel voor de ogen zien, en dan één daaruit nèt een fractie langer zien. Onbewust van de visuele beïnvloeding sla je juist die kaart op in je korte termijn geheugen.

    Truc: neem één kaart in gedachten, of beter nog schrijf deze op, voordat je dit filmpje bekijkt, en kijk dan eens of de beste man ook deze kaart weet te raden. Kans van 51 op 52 dat dit niet meer lukt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *