Kan een geluidswachtwoord het tekstwachtwoord vervangen?

SlickLogin
Google doet er alles aan om het ouderwetse en onveilige wachtwoord te vervangen. Tweestapsverificatie was slechts het begin, ze hebben nu een bedrijf overgenomen dat geluidswachtwoorden genereert.

De Amerikaanse startup SlickLogin heeft een tweestapsverificatie voor wachtwoorden ontwikkeld waarbij speakers van je PC een geluidsbestand afspelen dat niet hoorbaar is voor het menselijk oor. De tonen kunnen echter wel opgevangen worden door een smartphone, die vervolgens een signaal naar de betreffende site of PC kan sturen, om te verifiëren dat degene die probeert in te loggen legit is.

Een vergezochte maar ogenschijnlijk veilige manier van inloggen. Een die Google wel bevalt, en daarom hebben ze de knip getrokken om het bedrijf in te lijven. Op de site van SlickLogin is de volgende tekstboodschap te lezen:

“Today we`re announcing that the SlickLogin team is joining Google, a company that shares our core beliefs that logging in should be easy instead of frustrating, and authentication should be effective without getting in the way. Google was the first company to offer 2-step verification to everyone, for free – and they’re working on some great ideas that will make the internet safer for everyone. We couldn`t be more excited to join their efforts.

– Or, Ori & Eran (The SlickLogin team)”

Zoals gebruikelijk is er geen overnamebedrag gemeld. Maar we hebben een flauw vermoeden dat Or, Ori & Eran er tegenwoordig warmpjes bijzitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *