Kansloos: KPN wil een WhatsApp-concurrent lanceren

KPN vs WhatsApp
In navolging van Vodafone wil ook KPN ook een poging wagen om WhatsApp kapot te maken. Bij voorbaat kansloos lijkt ons zo.

KPN schijnt namelijk ook te werken aan een messaging app die gebaseerd is op joyn/RCN, zeg maar een soort van sms 2.0. Vodafone is hier al langer mee bezig en kondigde onlangs al Vodafone Message+ aan.

Bepaalde telefoons ondersteunen deze nieuwe standaard, maar voor telefoons die dat niet doen werkt KPN aan een speciale Android-app. Het is natuurlijk maar de vraag in hoeverre mensen bereid zullen zijn om hun oude vertrouwde WhatsApp te verlaten voor iets anders.

Nog geen reacties

  1. Whatsapp vliegt er bij mij uit zodra ik moet betalen. Het is een handige app, maar voor betaald is het nog te onstabiel. Vaak berichten die laat aankomen etc.
    Maar er zijn genoeg gratis andere apps, hangouts bijvoorbeeld, met beeldbellen.
    Op kpn/vodafone apps zit ik niet te wachten.

  2. Om de zoveel tijd ontvang ik berichtjes in de trant van “nu moeten we betalen voor WhatsApp!” van bezorgde contacten, maar zolang Google geen laagdrempeliger betaalmethodes aanbiedt (ik denk daarbij vooral aan de cadeaubonnen à la iTunes/Appstore giftcards) dan wat er nu mogelijk is (creditcards), zal dit voorlopig nog wel gratis blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *