Kanye: ‘Nieuwe album heet Turbo Grafx 16’

Turbo Grfx 16
Kanye heeft in al zijn wijsheid besloten dat hij in een half jaar tijd met twee albums moet komen. Nummertje twee wil hij vernoemen naar een vergeten gameconsole.

Dat laat hij ten minste weten via zijn Twitter-account, waar hij in zijn manische buien wel vaker totale onzin/geniale inzichten verkondigt. The Life of Pablo is nog maar nauwelijks beschikbaar (via Tidal en ThePirateBay), maar Ye wil van de zomer alweer komen met de opvolger. Pablo veranderde een aantal keer van naam (het zou eerst SWISH heten, toen Waves), dus houd rekening met de mogelijkheid dat het nieuwe album helemaal geen ‘Turbo Grafx 16’ zal heten, zoals hij vandaag heeft aangekondigd. Dat zou namelijk een tamelijk bizarre naam zijn – hoewel het voor Kanye-begrippen niet per se een bizarre tweet is.

Wat is dat trouwens voor ding, die Turbo Grafx 16? De console werd gemaakt door HudsonSoft en NEC en in de V.S. in 1989 uitgebracht. Een succes werd het daar niet. In Japan gek genoeg wel: even was hij daar populairder dan de Super Famicom (Japanse Super Nintendo) en hij is altijd populairder geweest dan de Sega Megadrive (Streets of Rage is echt een topgame). Er waren vooral heel veel shooters beschikbaar voor het ding. ‘Blazing Lazers was probably my favorite game on that console’, voegt Kanye er dan ook aan toe.

Dit is een video van de Turbo Grafx 16 met Blazing Lazers:

[gv data=”uzgnGVpzteI”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *