Kanye verdwijnt van het sociale internet. Wéér

Jammer voor zijn fans
Hij kan maar niet kiezen of hij onzin wil Tweeten of geen kritiek wil ontvangen.

Er zijn weinig rappers zo populair en tegelijkertijd controversieel als Kanye West, tegenwoordig slechts ‘Ye West’. De laatste dagen is het daarentegen noodweer in de wereld van West en waarschijnlijk delete hij daarom ineens al zijn sociale media-accounts.

Mensen met een gigantisch bereik die het grootste deel van hun dag op sociale media doorbrengen, gaan vroeg of laat goed de mist in. Donald Trump doet het dagelijks, West’s vrouw Kim Kardashian doet het regelmatig en ook de arrogante rapper zelf blundert meer dan eens faliekant.

Ook deze week stond hij weer stevig onder vuur, onder meer vanwege een onhandige Tweet over het afschaffen van het dertiende Amendement. Dat deel van de Amerikaanse grondwet gaat over de afschaffing van de slavernij. Ja, je ziet hoe dat onhandig is. Later probeert hij het recht te breien met een vervolgtweet waarin hij stelt dat hij die wet zou willen aanpassen, niet verwijderen.

Dat was slechts een van de talloze keren dat hij in opspraak kwam voor zijn vreemde uitingen. Hij maakte al bekend dat hij president zou willen worden, mengde zich in een felle strijd tussen Apple en Tidal en ontketende veel reacties nadat hij stelde te kampen met mentale problemen.

Het is overigens niet voor het eerst dat de rapper afziet van Instagram en Twitter. In mei van 2017 verdween hij ook al van de platformen en kwam vervolgens na een jaar weer terug. Hij heeft het nu minder lang volgehouden. Wellicht dat hij simpelweg is vertrokken naar Afrika, waar hij zijn ‘roots’ wilde opzoeken en nieuwe muziek wilde maken. Ook kan het zijn dat hij weer opgenomen is in een inrichting.

Wat ook de reden is, ik geef hem geen ongelijk. Sociale media zijn uitzonderlijk gevaarlijk en zeker voor iemand met zo veel bereik en aandacht. Daar zou iedereen gek van worden. Hij doet daarmee overigens ook de wereld een plezier, want zijn Tweets waren doorgaans toch al geen toevoeging aan de mensheid.

Meer over Ye lezen? Hij kwam (wederom) in opspraak nadat hij gespot werd op het illegale PirateBay. Ook was het een pijnlijk moment voor de zanger toen zijn album op Apple Music, wat volgens hem ‘never never never’ zou gebeuren.

Foto @KennySun (via Flickr)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *