Karmic Koben: de Ferrari onder de elektrische fietsen

Karmic Koben: eindelijk een stoere elektrische fiets
Stap je op een elektrische fiets, dan is er meteen niets meer van je reputatie over. De tweewielers hebben namelijk een stoffiger imago dan breien.

Daar kunnen we gelukkig zelf verandering in gaan brengen, want het is aan ons om de Karmic Koben via Kickstarter werkelijkheid te laten worden. Deze fiets ziet er niet alleen ontzettend tof uit, maar zit ook vol met nieuwe technieken om elektrisch fietsen opeens wel heel aantrekkelijk te maken. De bedenkers beloven niet voor niets dat je je op de Koben voelt als superman.

Het bedrijf achter de Koben hield zich eerder bezig met de ontwikkeling van auto’s en elektrische motoren, dus we kunnen er vanuit gaan dat ze weten waar ze over praten. Karmic begon met een compleet nieuwe batterij en heeft daar vervolgens een fiets omheen gebouwd, waarbij opvalt dat ze daadwerkelijk technieken toepassen die je normaal gesproken niet op een fiets ziet.

Een voorbeeld? Normaal gesproken kun je de batterij van je elektrische fiets weggooien als deze opgebruikt is. Karmic belooft dat het de accu’s van de Koben echter volledig kan hergebruiken en dus niet ergens op een schroothoop terecht komt. Daarnaast krijg je een totaal nieuwe motor, waarbij Karmic goed heeft gekeken naar de hybride-technieken in de Ferrari LaFerrari, McLaren P1 en Porsche 918. Dit moet ervoor zorgen dat je juist bij het beklimmen van een flinke heuvel een duwtje in de rug krijgt.

Je bent ondertussen vast benieuwd naar het prijskaartje van deze Ferrari onder de elektrische fietsen. Karmic belooft ons dat er geen geld wordt verspild aan overheadkosten, omdat het de fiets direct bij zijn klanten aflevert. Je hebt daarom al een Karmic Koben vanaf 1.337 dollar. Je zult Karmic er nog wel even van moeten overtuigen dat ze ‘m richting Nederland sturen, want vooralsnog leveren ze alleen in de VS.

[gv data=”jhrKCjvF_gE”][/gv]

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *