Kaskraker Dune krijgt officieel een vervolg!

De eerste Dune blijkt een gigantisch succes te zijn en fans kunnen zich nu alvast klaarmaken voor het vervolg. Maar houd je adem niet in…

Dune kwam in september eindelijk uit na een jaar uitgesteld te zijn vanwege corona. De sci-fi-remake van Denis Villeneuve was zo’n typische risicovolle film; de film is zeker niet voor iedereen en het origineel uit 1984 was een gigantische flop. Dat maakte het des te verrassend dat Villeneuve ondanks een gebrek aan goedkeuring van Warner Bros. toch gewoon ‘part one’ onder de titel knalde. Dat bleek een goede gok, want er komt gewoon een vervolg aan.

Dune is geldmachine

Dune had een gigantisch openingsweekend in de Verenigde Staten. De film haalde in het eerste weekend in de V.S. al ruim $41 miljoen dollar op. Sinds de release heeft de film wereldwijd al bijna $220 miljoen opgehaald, ruimschoots genoeg om het budget en eventuele marketingkosten te dekken.

Dat komt nog steeds niet in de buurt van de Marvels en Disneys van tegenwoordig, maar zeker voor een dergelijke sci-fi-film in een wereldwijde pandemie is dat gigantisch. Daar komt nog een factor bij kijken, namelijk het feit dat HBO en Warner Bros. een deal hebben om dit jaar alle nieuwe films direct op HBO Max uit te brengen. Afgezien van het al succesvolle openingsweekend, wrijft ook HBO zich ongetwijfeld in de handen.

Officieel vervolg

Daarom is Warner Bros. vandaag ongetwijfeld tevreden genoeg over Dune en Villeneuve om een officieel vervolg goed te keuren. Het zat er natuurlijk al een beetje aan te komen, maar nu hebben de betrokken studios daadwerkelijk groen licht gegeven. Dune II komt zoals het er nu voor staat op 23 oktober 2023 uit. Yup, dat is nog eventjes wachten geblazen…

Wat kunnen we verwachten van Dune II? Spoiler alert: het eerste deel was vooral world building. We zagen de familie van de hoofdpersoon Paul verraden worden en hij is nu op weg naar de Fremen afreist, mogelijk zodat hij wraak kan nemen op de mysterieuze keizer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *