Kazam Tornado 348 is de dunste smartphone ter wereld

Kazam Tornado 348
We schreven ruim een jaar geleden over het Britse Kazam, een smartphone-merk opgericht door ex-HTC bestuurders Michael Coombes en James Atkins. Het was even stil, maar Kazam’s eerste wapenfeit is de Tornado 348, verruit de allerdunste smartphone ter wereld.

Met een dikte van niet meer dan 5,15 mm, is het toestel nog een stuk dunner dan de 6,9 mm dunne iPhone 6. Ter vergelijking: de Sony Xperia Z3 is 7,3 mm dik en de Samsung Galaxy S5 is 8,1 mm dik. Hij is zelf dunner dan de relatief onbekende Gionee Elife S5.5 met een dikte van 5,5 mm, zoals de naam al doet vermoeden.

De release van de Tornado 348 staat in de UK voor midden november gepland. Voor 249 pond (315 euro) krijg je een extreem dunne Android 4.4.2 KitKat telefoon, draaiend op een 1.7GHz octa-core processor, 1GB RAM, 8 megapixel camera, 5 megapixel front-camera. Het display is 4,8 inch groot met een resolutie van 1280 x 720 resolution. Het interne opslaggeheugen is 16 GB groot. Een microSD-slot ondersteunt kaartjes tot 32 GB.

Het moge duidelijk zijn dat hoe dunner het toestel is, hoe minder ruimte er voor de accu overblijft. Toch zit er met 2050 mAh een krachtigere accu in dan in bijvoorbeeld de iPhone 6 met 1810 mAh. Dit moet goed zijn voor zo’n 6 uur gesprektijd. En nu ook maar hopen dat de behuizing niet buigt.

[lg_folder folder=”Kazam/Tornado_348/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

5 reacties

  1. Allemaal leuk en aardig, maar dit ziet er toch wel echt uit als goedkope Chinese Iphone 6 namaak… Verder ben ik ook bang dat een telefoon met deze dikte (of dunte?) zoals genoemd héél snel gaat buigen

  2. Knap dat het zo’n klein en relatief onbekend fabrikant is gelukt om de camera in een body van 5,15 mm dik volledig weg te werken. Kan Apple (en overigens Samsung ook) wel wat van leren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *