Keiharde actieserie over Nederlandse El Chapo op Netflix [trailer]

trailer-undercover-netflix-original-nederlands
Onze Zuiderburen genieten al van Undercover op TV.

Ben jij ook Holleeder-moe en heb je het met de ‘Mocro-maffia’ gehad? Dan zit je met de Nederlands-Belgische coproductie ‘Undercover’ helemaal goed. In 2017 werd bekend dat deze serie de eerste Nederlandse (OK, Nederlands-Belgische) Netflix Original is. De officiële releasedatum is nog niet bekend, maar Netflix heeft inmiddels wel meer beelden vrijgegeven.

Undercover is de actieserie die gebaseerd is op de undercover-operatie om de Nederlandse El Chapo, Janus van W., achter tralies te krijgen. Hoewel dit verhaal bij lange na niet zo bekend is als de Heineken-ontvoering of andere criminele capriolen is de inhoud van het verhaal niet minder explosief. De sluwe drugshandelaar runt een wereldwijde import en export in allerlei soorten drugs. Zo zat zijn organisatie onder meer achter de (tot dan toe) grootste XTC-smokkel die Australië ontdekte en via mensen uit zijn organisatie had hij rechtstreekse contacten met de echte El Chapo.

Door slim gebruik te maken van allerlei technieken die in de jaren nul nog niet gebruikelijk waren wist hij aanvankelijk volledig onder de radar te blijven. Uiteindelijk krijgt de politie hem toch in vizier en besluiten ze dat alleen een undercover-inzet hem in de val kan lokken.

De wereldwijde Netflix-première komt eraan, al is nog niet precies bekend wanneer. In een aantal landen, zoals Frankrijk, Oostenrijk, Duitsland, en Zwitserland komt de serie echter niet op Netflix omdat de serie daar op lokale televisie wordt uitgezonden. Dit geldt ook voor België, maar daar is de serie zelfs al vanaf 24 februari te zien op de zender Één. De eerste recensies zijn positief en spreken over een scenario dat de kijkers keer op keer weet te verrassen. We zijn dus benieuwd wanneer de serie op Netflix te zien is.

Overigens is niet bekend hoe het met de echte Janus van W. gaat. Na een veroordeling tot een jarenlange celstraf mocht hij betrekkelijk vlot de gevangenis uit. Hij vertrok met een deel van zijn familie met onbekende bestemming. Zijn zoon liet in een reactie weten dat als zijn vader nog in België of Nederland had gewoond hij zeker een juridische procedure was begonnen, maar dat het nu zijn prioriteit niet heeft. Het lijkt erop dat we ons dus geen zorgen over hem hoeven te maken.

[gv data=”XKitv4IIPJU”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *