Ken je die grap van Android apps die naar Windows 10 komen?

Dahaag Android
Inderdaad. Ze komen nog even niet.

Microsoft heeft Project Astoria voorlopig even in de ijskast gezet. Daarmee komt het idee om ontwikkelaars van Androidapps te stimuleren om ook meteen een mobiele Windows 10-app te maken van hun kindjes stil te liggen.

Of het project ooit nog uit de ijskast gaat komen wil Microsoft niet zeggen, maar ze wijzen er wel op dat het platform nog niet af is. Daarmee is het porten van de apps van Android naar Windows nog even een ingewikkeld foefje. De ports voor iOS-apps (Islandwood) en voor webapps (Westminster) zijn wel al beschikbaar.

Het enthousiasme voor Astoria was overigens al niet al te hoog, want eigenlijk emuleerde het gewoon Android op het Windows-device, een vrij ouderwetse methode natuurlijk (die ook veel van de batterij zal vergen). Daarnaast is emulatie vaak ook een killer voor styling en is het maar de vraag of alle features het goed blijven doen.

Voorlopig moet je dus gewoon een Windows 10-ontwikkelteam aan het werk zetten als je je Androidapp wilt ombouwen. En dat is toch niet handig voor de de tablets en telefoons die op Windows 10 draaien, die kunnen wel wat meer apps gebruiken namelijk. Laten we hopen dat Microsoft gewoon aan het werken is aan een betere oplossing dan een emulator.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *