Ken jij Megabots Eagle Prime nog? [video’s]

megabot-eagle-prime-e-bay
Hij kan nu van jou zijn (als je genoeg ruimte hebt).

Robots kun je natuurlijk voor allerlei aspecten gebruiken. Een goed gevecht is er daar één van. Het bedrijf Megabots had dit al snel door. Zij bouwden een megarobot en daagde anderen uit voor een gevecht. Het misschien wel meest epische gevecht was dat tussen hun team (voor Amerika) en een Japans team. In 2017 was het zo ver. De machine van Megabots, Eagle Prime, was nogal een indrukwekkend apparaat.

[gv data=”ePINYZK4p5Y”][/gv]

Het gevecht was ook tamelijk indrukwekkend. Zoals je in het filmpje kunt horen was men erg enthousiast over de toekomst van deze ‘sport’. Eagle Prime heeft overigens het tweede gevecht gevochten, in het filmpje hierna te zien vanaf de ± 19-de minuut

[gv data=”Z-ouLX8Q9UM”][/gv]

Helaas heeft het niet zo mogen zijn, want Megabots staat inmiddels op het punt van omvallen. Daarom hebben zij besloten hun megarobot Eagle Prime op eBay te zetten en dat zonder reserve. De makers hebben er een video bijgemaakt waarin ze uitleggen wat de robot zo bijzonder maakt en waarom hij nu toch verkocht moet worden. Overigens is die verkoop wellicht lucratief voor de juiste investeerder. De bouw heeft namelijk meer dan 3 miljoen dollar gekost en dat is met name gespendeerd aan technische innovaties.

[gv data=”dyUVlRzC1G4″][/gv]

Als je overigens besluit om een bod uit te brengen ben je wel in voor een uitdaging. Het apparaat weegt namelijk 15 ton en is 3,5 meter hoog. De opmerking dat de transportkosten voor de koper zijn is dan ineens geen detail meer. Zeker niet wanneer je beseft dat dit gigantische monster in Californië staat. De verkoper is daar overigens wel eerlijk in. Internationale verzending kost zo’n EUR 50.000,- en twee maanden voor Eagle Prime voor de deur staat. Wil jij een kansje wagen? Je kunt hier een bod uitbrengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *