Ken Piper ontwerpt brute racefiets van hout

Ken-Piper-Racefiets
Wielrennen met stijl doe je met deze wonderschone houten racefiets van Ken Piper.

Houten fietsen zijn mooi, dat wisten we al langer, maar meestal krijgen racefietsen deze speciale behandeling niet. Daar wilde de Australische ontwerper Ken Piper verandering in brengen. Met hout uit zijn eigen land zette hij deze racefiets in elkaar, die ijzersterk is dankzij verschillende lagen van een speciaal soort hout.

Zwaargewicht
Het hout komt van de Eucalyptus Marginata boom, die enorm vaak voorkomt in Australië. Het rode kleurtje is te danken aan de dichtheid van het hout, dat ook voor extra stevigheid zorgt. Het enige nadeel is het gewicht van de fiets, die met bijna tien kilo wel tot de zwaargewichten binnen de wielersport hoort. Maar goed, dan heb je wel de mooiste racefiets van heel het peloton. Piper kwam zelf ook tot deze conclusie en is nu hard aan het nadenken over een lichtere versie van de fiets, zo schrijft CycleEXIF.

Voorlopig is de fiets dan ook niet te koop, al werd zijn waarde op zesduizend dollar geschat tijdens een tentoonstelling. Begin alvast maar met sparen dus als je ooit op deze waanzinnig mooie fiets een rondje wilt racen. Tot die tijd kun je je altijd nog vergapen aan deze foto’s.

Ken-Piper

Ken-Piper

Ken-Piper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *