Kennismaken met de Samsung 860 QVO SSD?

Samsung 860 QVO SSD Terrabytes opslagcapaciteit Met 1, 2 of 4 Terrabytes opslag is dat wel verleidelijk.

Een SSD oftwel Solid State Drive is een opslagmedium om zeer grote hoeveelheden data mee op te kunnen slaan. Dit is door de hogere resoluties en steeds groter wordende games ook wel nodig. Het intern geheugen van de PC, de Cloud of een externe harde schijf voldoen steeds vaker niet meer. De SSD kan deze behoefte vervullen. Het probleem is tot op heden dat de verwerking van het opgeslagen materiaal erg traag is.

Samsung heeft vandaag de Samsung 860 QVO SSD uitgebracht. Bij Samsung staat QVO voor Quality and Value Optimized, dus zou je verwachten dat zij de grote opslagcapaciteit weet te combineren met goede kwaliteit en snelheid. In die verwachting stelt Samsung je niet teleur. Deze SSD is namelijk voorzien van 4-bit V-NAND. Dit betekent dat er 4 bites per cel worden opgeslagen. Ook is het apparaat voorzien van een MJX-controller. Op deze manier haalt de SSD lees- en schrijfsnelheden tot maar liefst 550 megabytes per seconde (MB/s) en 520 MB/s. Daarbij is de SSD voorzien van Intelligent TurboWrite-technologie om ook op lange termijn optimaal te blijven presteren.

Nu heeft Samsung wel eerder snelle SSD’s met hoge opslagcapaciteit uitgebracht, maar deze waren mobiel. De 860 QVO is met 2,5 inch dikte prima rechtstreeks in jouw laptop of PC te plaatsen. Bovendien hoef je door de optimale snelheid geen aparte harde schijf meer te gebruiken.

Dat Samsung achter de kwaliteit van deze SSD’s staat onderstreept ze duidelijk door minimaal 3 jaar garantie of maximaal 1.440 geschreven terabytes (TBW) voor de 4TB-versie, 720 TBW voor de 2TB- en 360 TBW voor de 1TB-versie te bieden. De SSD is nu al te koop. Afhankelijk van de door jou gewenste opslagcapaciteit betaal je € 159,99 (1 TB), € 319,99 (2 TB) of € 629,99 (4 TB).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *