Kent u ‘m nog? De Segway is vernieuwd

Kent u 'm nog? De Segway is vernieuwd
Er is een nieuwe versie van het nerdspeeltje bij uitstek.

Segway pakt uit met de Segway i2 SE en x2 SE. Beide elektrisch aangedreven tweewielers hebben een breder platform om op te staan en zijn uitgerust met een voor- en achterlicht. Er zit ook een nieuw LeanSteer-frame op waarmee de Segways makkelijker op te vouwen te zijn voor transport. De x2 SE kan ook met bredere banden worden uitgerust voor off-road gebruik.

Wat de nieuwe Segways in Nederland gaan kosten is nog niet bekend, wel laat Segway aan Emerce weten dat er hier inmiddels zo’n 2500 stuks rondrijden. Daarmee doen we het gemiddeld beter dan de rest van Europa. Volgens Anne-Fleur Kruijt van Segway Nederland is de populariteit van het zelfbalancerende vervoersmiddel het laatste jaar toegenomen, ze denkt dat de populariteit van elektrische auto’s hier mede verantwoordelijk voor is.

De Segway kwam in 2001 op de markt en is in Nederland sinds 2009 officieel toegelaten op de openbare weg. In ander nieuws: mensen op Segways zien er nog steeds nerdy uit. Iets dat enigszins wordt goedgemaakt door het grote aantal faalcompilaties op het internet.

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *