Kerst anno 2013: kindje Jezus met GPS zender beveiligd

Kerststal
Naar goed gebruik springen rond kerst in de VS door het hele land in de openbare ruimte kerststallen en kersttafereeltjes uit de grond. Veelal op initiatief van de diverse kerken. Naar even goed gebruik wordt dan doorgaans het kindje Jezus uit het decor gestolen.

Een paar beveiligers inhuren om de zoon van God permanent te beschermen, is een te dure aangelegenheid. Maar de kerken zijn het goed zat dat Jezus-groupies het arme kind niet gewoon rustig in zijn kribbe laten liggen. Het schijnt onder de jeugd zelfs een rage te zijn: wie lukt het om de meeste Jezus baby’s te verzamelen.

Het Amerikaanse beveiligingsbedrijf Brickhouse Securities meent de oplossing te hebben door de beelden te voorzien van een GPS-tracker. Het bedrijf levert al meer dan 5 jaar GPS trackers aan kerken en tempels en heeft nu aangeboden om de figuren in kerststallen door het hele land te voorzien van een GPS-zender. De zender is niet groter dan een Zippo aansteker en kan door de kerken gratis worden geleend gedurende de kerstperiode.

Zodra de zoon van God dan gestolen wordt, krijgt de dominee of pastoor daar een melding van en kan de locatie worden achterhaald. Toch is het idee vooral dat het de jeugd afschrikt en ze Jezus met rust laten. (via: foxnews)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *