Dit zijn de succesvolste Nederlandse Kickstarter projecten [video’s]

kickstarter-nederlands-succes-crowdfunding
Crowdfunding blijkt nog steeds interessant voor nieuwe ideeën.

Een paar jaar geleden was crowdfunding een modewoord. Inmiddels horen we er iets minder over, maar dat betekent niet dat de successen voorbij zijn. Wij bekeken de vijf meest succesvolle Nederlandse Kickstarter projecten. Welke nieuwe vindingen zijn jouw favoriet?

1. Cycling Power Meter
De cycling power meter is een apparaat dat berekent hoeveel kracht jouw benen produceren tijdens het trainen op de fiets of mountainbike. Door deze meter aan te sluiten op jouw trainingsapp of fietscomputer zie je eenvoudig hoe je jouw trainingen kunt optimaliseren door jouw kracht te doseren. Het financieringsdoel was € 100.000,-. Uiteindelijk haalde men, dankzij 3.536 supporters, in september 2018 een bedrag van € 932.732,- op.
[gv data=”ayfMh-iJRMs”][/gv]

2. iBand+ EEG slaapscanner
Deze band, die je tijdens de nacht om jouw hoofd doet, meet jouw hersenactiviteit en andere gezondheidskenmerken tijdens de slaap. Op basis van zelflerende software produceert de band vervolgens audiovisuele signalen via speciale speakers in een kussen. Deze signalen zorgen voor een optimale nachtrust en gezond droompatroon. In 2016 haalde dit initiatief dankzij 3.958 supporters € 644.249,- op, terwijl het doel € 50.000,- was.
[gv data=”dw8iONpeSHc”][/gv]

3. Cortazu Outerwear
Dit project heeft als doel om hoge kwaliteit outdoorwear, zoals windjacks, fleece jackets en outdoorbroeken. De prijs/kwaliteitverhouding en afwerking van details, zoals bijvoorbeeld de manier waarop een jas aansluit op een helm, maakten van dit project een succes. In plaats van de beoogde € 25.000,- haalde het project liefst € 395.926,- op.
[gv data=”Zq95Ow6KKfo”][/gv]

4. Wheel by Miniot
De ouderwetse platenspeler leek enige jaren geleden op weg naar een plek in musea. Inmiddels is de echte plaat weer mateloos populair. Voor deze makers de ideale gelegenheid om ‘wheel’ te ontwikkelen. Deze platenspeler is even groot als een 33-toeren plaat. Daarmee oogt het geheel futuristisch en neemt de platenspeler veel minder ruimte in. Daarbij heeft men allerlei moderne technieken ingezet voor een optimale geluidskwaliteit. Het succes was dan ook navenant. 762 supporters zorgden ervoor dat het doel van € 50.000,- makkelijk gepasseerd werd. Inmiddels staat de teller op € 424.457,-
[gv data=”2eq_NJUjYYQ”][/gv]

5. Heng Balance Lamp
Deze top 5 van Nederlandse succesnummers sluiten we af met een heuse prijswinnaar. De Heng Balance Lamp scoorde in 2016 namelijk een prestigieuze Red Dot Award voor het bijzondere ontwerp. De lamp kent dan ook een bijzonder open ontwerp, waarbij de balletjes in het midden de schakelaar vormen. Door magnetische kracht zorg je ervoor dat de lamp aan of uit gaat. Het design was en is erg populair. Waar men het doel op € 10.000,- zette eindigde de campagne met liefst € 387.176,-.
[gv data=”QU7GaAtI12E”][/gv]

Natuurlijk zijn er ook minder onschuldige innovaties op het crowdplatform te vinden, al blijven sportieve innovaties ook interessant.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *