Kickstarter-project haalt tonnen op, maar levert niets

OwnPhones
Als je vorig jaar geld gestoken hebt in de draadloze earphones van OwnPhones, dan hebben we slecht nieuws voor je.

De initiatiefnemers hebben namelijk laten weten dat het geld op is en dat betekent in principe dat de OwnPhones niet geleverd kunnen worden. Het Kickstarterproject leverde in 2014 dik 700.000 euro op, maar dat bleek dus niet voldoende om de gemaakte beloftes waar te maken. Dat geld is namelijk op.

Het team heeft laten weten dat de hoop de afgelopen maanden volledig gevestigd was op een Chinese investeerder, die miljoenen in het project wilde investeren. Uiteindelijk liepen de gesprekken op niets uit, omdat problemen op de Chinese beurs de investeerder teveel geld kostten.

Het is nog niet helemaal duidelijk wat er nu met OwnPhones zal gebeuren. Het team hoopt stiekem nog dat een geldschieter zich meldt, maar voor nu lijkt het erop dat de 3D-geprinte earphones nooit bij de backers terecht zullen komen.

Nog geen reacties

  1. Dat krijg je met gokken …. Ja gokken ja, dat doe je met het investeren in iets dat nog niet tastbaar is.

    Risico van het vak.

    Als je het hele crowdfunding circus in de gaten hebt gehouden de afgelopen jaren dan weet je dat veel projecten NIET leveren wat beloofd is.

  2. Binnenkort krijg ik mijn eerste custom in ear monitors binnen. Daar komt echt wel meer bij kijken dan met je smartphone je oorschelp filmen en ‘even’ 3D printen. Dit was van het begin af aan bedrog.

    Voor een goede custom in-ear moet er een impressie van je oor worden gemaakt voorbij de tweede bocht van je gehoorgang! Het liefst met een ontspannen open kaak.

    Zelf heb ik van verschillende 3D print technieken gebruik gemaakt voor verschillende doelen en geen enkele is nauwkeurig genoeg om een perfect passend model voor je oor te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *