Kickstarter-project vraagt 300K om schoenen te herstellen

kickstarter wizard of oz schoenen
Verassend genoeg zijn ze al een eind op weg om het bedrag te halen.

Je vraagt je natuurlijk af om welke schoenen het hier gaat. Nou, dit zijn de originele schoenen van Dorothy in The Wizard of Oz musical uit 1939. De iconische robijnrode schoenen zijn in 1979 aan het National Museum of American History geschonken, maar de schoenen hebben na 80 jaar onmiddellijk een flinke poetsbeurt nodig.

Maar wel een flinke poetsbeurt, want de Kickstarter-campagne heeft maar liefst 300.000 dollar nodig. Van dat geld krijgen de schoenen ook gelijk een nieuwe vitrine waarin ze minder kwetsbaar zijn. Het project is opgezet door het Smithsonian Institution, ’s werelds grootste museum en onderzoeksinstituut. De Kickstarter-campagne doet het overigens erg goed, inmiddels is er al 268.000 dollar verzameld door ruim 4.800 mensen. De campagne loopt nog 25 dagen.

Het is trouwens niet de eerste keer dat het Smithsonian Institution een dergelijk project op Kickstarter plaatst om geld in te zamelen. In 2015 werd bijvoorbeeld een Kickstarter-campagne opgezet om het ruimtepak van Neil Armstrong te herstellen. Dat project wist maar liefst 700.000 dollar bij elkaar te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *