Kickstarterproject met laserscheermes blijkt een hoax

Auteur: , 5 Reacties
Kickstarterproject met laserscheermes blijkt een hoax

Wacht nog even met het weggooien van je oude scheermesjes. De Skarp Laser Razor heeft mogelijk wat 'vertraging' opgelopen.

Skarp Technologies kreeg mondiaal aandacht toen ze op Kickstarter een campagne lanceerden voor een scheermes zonder mes. Het apparaatje zou door middel van lazers bepaalde moleculen in haren afbreken, waardoor het haar van je gezicht afvalt. Iets dat erg veelbelovend klonk. Zó veelbelovend dat ze in twee weken 4 miljoen dollar ophaalden – er werd gemikt op 160.000 dollar.

Kickstarter lijkt echter geen vertrouwen te hebben in Skarp Technologies. In een email aan backers schrijft de site dat makers van de Lazor Razor in strijd met de regels opereerden, omdat ze geen werkend prototype lieten zien. Iets waar wij ons ook al over verbaasden. Er is namelijk alleen een brakke video waarin het apparaat amper werkt, dus waarschijnlijk is de schorsing van de scheermesfantasten volledig terecht.

Kickstarterproject met laserscheermes blijkt een hoax

Het project is definitief weggebonjourd van de crowdfundsite. Of de makers hun bedelactie elders gaan voortzetten is nog niet bekend.5 reacties

Ja iedereen en zijn moeder had al zo een vermoeden. Als ze zo duidelijk regels hebben overtreden vind ik wel dat kickstarter wel erg laat heeft gereageerd. Kon dat echt pas na 4 miljoen?

Wat gebeurd er eigenlijk met het geld, wordt dat gewoon teruggegeven?
@sketcher: Het geld wordt pas afgeschreven als het project is afgelopen, iets dat nog niet aan de orde was.
@Erwin: ah dat vermoeden ik al. Dank voor je reactie
“Kickstarterproject met laserscheermes blijkt een hoax”

Niet waar. Er is nog helemaal niks gebleken en ze zijn overgestapt naar Indiegogo. Dus dat stukje in de tekst is niet bepaald correct.

De kans is wel erg groot dat het een hoax is, door het schorsen van Kickstarter.
Zodoende lijkt ( niet blijkt dus ) het een hoax te zijn.
@SimonMc: Maar als je overstapt na beschuldigd te zijn van hoaxig gedrag dan lijkt ’t me dat je toch op de 1 of andere manier het tegendeel probeert te bewijzen. We zullen zien, het zou wel erg vet zijn als ’t werkt :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).