Kijk, het nieuwe uiterlijk van Windows 9

Windows 9
Op de BUILD-conferentie van Microsoft in april werd de terugkeer van het klassieke startmenu in Windows 8.1. al even aangehaald. Inmiddels zijn we een paar maanden verder en is het stil geweest rondom de nieuwe feature. Totdat we laatst een nieuwe screenshot voorgeschoteld kregen. Vandaag hebben we opnieuw nieuw beeld van Windows’ toekomstige design.

Uit deze screenshots van Myce blijkt dat in net nieuwe startmenu veel ruimte wordt gecreëerd voor de tegels die nu nog in een aparte Metro-omgeving worden getoond. Gebruikers kunnen aan de rechterkant van het standaard startmenu zelf een tegelindeling maken. Tegels die tegelijkertijd dienst doen als interactieve widgets die meteen het laatste nieuws, weer of aandelenkoers laten zien.

Deze softwareversie van Windows zou 8.1 Pro heten, maar dat zou alleen de werktitel zijn voor de versie die als Windows 9 op de markt komt. The Verge heeft van anonieme bronnen gehoord dat de screenshots legitiem zijn, en dat het startmenu over de hele breedte van het scherm kan worden uitgeklapt. De Metro-omgeving wordt in Windows 9 dus een uitklapbare feature in het starmenu, terwijl ze luisteren naar de roep om het OS meer muis- en toetsenbordvriendelijk te maken door meer te focussen op de desktopomgeving.

Naar verluidt komt Windows 9 rond april 2015 uit.

Nog geen reacties

  1. Zou mooi zijn als dit alleen het start scherm word voor niet touch schermen. Touch = de toekomst voor de particulier. modern/Metero zal het (hopelijk) blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *