Kijk hoe een NASA-raket vlak na lancering ontploft

Auteur: , 4 Reacties
Kijk hoe NASA's Antares-raket vlak na de lancering ontploft

Een raket die een lading naar het internationale ruimtestation ISS moest brengen, is gisteravond bij de lancering ontploft.

Wat er precies mis ging is nog niet bekend gemaakt door de ruimtevaartautoriteit van de Verenigde Staten, maar enkele seconden na de lancering om 18.22 uur plaatselijke tijd (23.22 uur in Nederland) vanaf ruimtevaartbasis Wallops in de staat Virginia ontplofte het onderste deel van de Antares-raket met daarop een Cygnus-capsule. Hierdoor stortte het onbemande gevaarte ter aarde, waar het veranderde in een gigantische vuurbal.

Volgens de NASA is niemand om het leven gekomen of gewond geraakt. De schade lijkt tot het directe lanceerterrein beperkt te zijn gebleven. De Cygnus-capsule had ongeveer 2.300 kilo levensmiddelen en wetenschappelijk materiaal naar het Internationaal Ruimtevaartstation moeten brengen

Check de beelden hieronder:4 reacties

Dat dit nog gebeurt tegenwoordig..
@dotternetta: Niet zo gek toch, denk je dat het inmiddels eenvoudig zou moeten zijn om ff een raket de ruimte in te knallen zonder dat er ook maar iets mee mag gebeuren?
dat gaat lekker…zullen wij hier wel met saaie euro 6 motoren rondsnorren voor het milieu een handje te helpen…
@Erwin

Het gaat niet om een NASA raket, maar een van Orbital Sciences.. Een commercieel bedrijf dat in opdracht van NASA een raket de ruimte in wilde sturen. Dus geen officiele NASA raket.

Hier nog wat extra achtergrond info erover:
http://www.iflscience.com/space/operator-blew-antares-rocket-deliberately

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).