Kijk hoe een stoel zichzelf in elkaar zet [video]

Zelf-opbouwende-stoel
De toekomst van meubels in elkaar zetten, levert vooral een stuk minder frustratie op.

Wetenschappers van het University’s Self-Assembly Lab hebben een stoel gemaakt die zichzelf volledig op kan bouwen zonder dat er mensenhanden aan te pas komen. Het enige wat de stoel nodig heeft is een bak met water waarin hij ondergedompeld kan worden.

Onder water
Zodra de zes afzonderlijke onderdelen namelijk onder water zijn, worden de magneten geactiveerd die de ze bij elkaar brengt. Op het moment is deze grote hoeveelheid water daarvoor vereist, maar in de toekomst moet de stoel zich ook zonder andere hulpmiddelen in elkaar kunnen zetten. Dit deden ze al eerder met deze kleine lapjes materiaal.

Bovendien gaat het hier om een stoel van 15 bij 15 centimeter, die er maar liefst zeven uur over deed om het bouwproces af te ronden. De volgende stap voor de wetenschappers is om een groot aantal stoelen (die wel een normaal formaat hebben) tegelijk in elkaar te laten zetten. Bekijk hier de video van het onderzoek, waarin je goed kunt zien hoe de verschillende onderdelen samenkomen en één geheel vormen.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *