Kijk hoe Jon Stewart Apple belachelijk maakt


U kent het verhaal: Apple moest in de Senaat uitleg komen geven over hoe het techbedrijf al jaren belasting ontwijkt door middel van buitenlandse ondernemingen en gehaaide constructies. Dus die werden daar even stevig aan de tand gevoeld, mm? Mooi niet.

Hoe de senaatsleden als een stel makke iSchaapjes de zoete koek van Tim Cook wisten te slikken is werkelijk ongelooflijk. Jon Stewart weet daar in The Daily Show gelukkig wél raad mee. “I give you, the TaxCode Nano.”

Actie vanaf 03:10.
[gv data=”r14dv5q44VM”][/gv]

13 reacties

 1. Fuck apple! Alleen maar betalen voor een appeltje. Door de jaren heen zijn zij toch de gene die hun klanten ontzettend veel hebben opgelicht. Als er 1 klantonvriendelijk bedrijf is is het apple wel…

 2. @drivingpleasure @integraturbo
  Ik snap die animositeit richting Apple nooit zo. Tien jaar geleden kon je voor nog geen 9 dollar een aandeel kopen en nog geen jaar gelden moest je 700 dollar voor een aandeel ophoesten. Nu staat de beurskoers weer enigszins “normaal” rond de 443 dollar, maar Apple doet het als bedrijf verschrikkelijk goed en dat is in mijn ogen een enorme prestatie. De producten die ze maken zien er doorgaans strak uit (over smaak kun je twisten) en vinden wereldwijd gretig aftrek. Apple is niet zo succesvol omdat iedereen een hekel heeft aan Apple lijkt me. En vergeet niet, niemand verplicht je om een Apple product te kopen.

  • @dennis: Hopelijk wordt het (voor jou?) niet nog populairder dan dat het nu is. Je wil vast niet dat pauper volk, pubers en mensen met een minimumloon/uitkering straks met een plastic iPhone rondlopen. “Premium” gevoel wordt dan ook teniet gedaan ben ik bang.

   Ach, kun je altijd nog overstappen op de HTC One, mocht design de belangrijkste reden voor je zijn.

   • @integraturbo: Ik koop Apple producten niet omdat ik een “Premium” statement wil maken, maar omdat ik het gewoon erg mooie producten vind. En als de rest van de wereld dat ook vindt, dan prima toch, want ik hoef niet zo nodig apart te zijn.

    Ik werk op een iMac omdat ik dat de mooiste desktop computer vind die je kunt kopen. Wanneer ik onderuit op de bank zit, dan heb ik een MacBook Air op schoot, omdat het een heerlijk dunne, lichte en tegelijkertijd solide laptop is. Ik bel met een iPhone omdat ik het een heel fraai toestel vind. Daarnaast heb ik uiteraard ook nog een iPad, waar ook mijn zoontje heel dankbaar gebruik van maakt.

    Kortom, niet omdat er een appeltjes logo op staat, maar omdat het design en het gebruik me aanspreken. De HTC One die je noemt vind ik ook erg fraai en heb ik niets op aan te merken, maar ik verkies toch iOS boven Android omdat ik daar erg tevreden mee ben.

    • @dennis: Jou voorkeur wat betreft Apple producten had ik al door omdat je altijd in de verdediging schiet, mooi dat je het nog even bevestigd.

     That said, maakt het jou dan ook niet een beetje ongeschikt om voor Apparata artikelen te schrijven? Bovenstaand artikel (“negatief” Appel nieuws) zou bijvoorbeeld nooit van jou kunnen komen..

     • @integraturbo: We zijn hier geen saai en nadrukkelijk geen objectief wetenschappelijk platform of iets dergelijks. Onze “typgeiten” diskwalificeren zich ons inziens daarom dan ook niet doordat ze een gekleurde mening en zekere voorkeur hebben. En doordat we met verschillende mensen bijdragen aan deze site, denken we het aanbod redelijk gevarieerd te houden en de discussie levendig;)

    • @dennis: Kijk jij bent dus precies zo’n persoon die door marketing zwaar beinvloed wordt. De rest van de wereld vindt het mooi dus vind ik het ook mooi, een imac is de mooiste desktop, je hebt desktops die er precies hetzelfde uitzien, die goedkoper zijn, en beter specificaties hebben dus waar heb jij het nou over??? Iphone is 1 van de slechtere telefoons op de markt (niet qua onderdelen) qua wat je ermee kan doen en qua gezondheid voor de mens. Als jij het alleen voor het design zou kopen, waarom koop je dan niet andere merken die ook zo’n design hebben zonder een appeltje erop, waar je dus minder voor betaald die je ook nog kan vinden met betere specs…???

     • @drivingpleasure: Ik hoef echt geen discussie te winnen. Ik heb geprobeerd mijn voorkeur te motiveren en smaak is heel persoonlijk. We hoeven het niet eens te zijn, dat mag;)

     • @dennis: Nouja kijk, wat jij zegt is dat je Apple koop om lekker mee te lopen met de menigte, moet je vooral doen. En dat je het koopt voornamelijk om het design, er moet dus een appeltje opstaan anders is het niet interessant voor jou. Dit zeg ik ja omdat je genoeg andere top kwaliteit merken hebt die dezelfde en betere producten verkopen, die er hetzelfde uitzien(wel is waar zonder appeltje), of er anders uitzien maar ook een zeer goed design hebben. Smaak is persoonlijk ja maar als jij het design zo belangrijk en mooi vindt kan je prima bij een aantal concurrenten terecht voor goedkopere pc’s met beter specs. Jij lijkt mij typisch een gevalletje meelopen met iedereen en merkgeil…

  • @dennis: Dat komt door marketing. Neem nou bijvoorbeeld de Ipod die is destijds aan alle beste artiesten van dat moment gegeven. 50 cent bijvoorbeeld was toen in en liep in zijn clips in 1x met dat ding. Door goede marketingcommunicatie wordt je product gewoon groot. Netzoals met de Ipad, dit product had Microsoft al jaren maar niet goed gecommuniceerd…

   • @drivingpleasure: MS heeft de tablet toendertijd helemaal verkeerd ontwikkeld en ook nog eens heel slecht in de markt gezet. Apple heeft het succes van de ipod in de loop der tijd goed uitgebuit. Maar buiten dat, Apple heeft een aantal hele mooie producten die zeer goed werken. Daarentegen zijn ze wel overpriced en zijn ze qua garantie erg hard. We zullen echter in de komende jaren zien dat de Apple producten op IOS minder goed zullen gaan verkopen indien er geen vernieuwing in dat OS komt. Dat heeft echter wat tijd nodig, aangezien Apple iedereen bindt dmv de Apps die iedereen heeft gekocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *