Kijken: Williams F1-documentaire op Netflix

Williams
De boeiende docu is vanaf heden beschikbaar.

De koude maanden zijn bij uitstek geschikt om ’s avonds met een dekentje en een warme kop thee te genieten van Teen Wolf op Netflix. Haha grapje. Bier in de hand, met een schaal vol vette snacks op schoot en kijken naar series als The Defenders, Stranger Things en House of Rape Cards.

Naast vermakelijke entertainment biedt Netflix geregeld ook serieuze content. Daarbij wordt de autoliefhebber niet vergeten. Denk aan Apex: The Story of the Hypercar en sinds deze maand ook Williams. Deze documentaire werd in augustus van dit jaar uitgebracht in het Verenigd Koninkrijk. Williams vertelt over de carrière en familie van Sir Frank Williams. Het ontstaan van het raceteam komt aan bod en hoe het team zich tot op heden heeft ontwikkeld.

De documentaire is geproduceerd door de BBC en geregisseerd door Morgan Matthews. Met een IMDb-score van 7,8 kunnen we stellen dat Williams zeker de moeite waard is. Mocht je de trailer gemist hebben, die kun je vinden op autojunk.nl.

24 reacties

 1. Geen referentie naar Max Verstappen? Geen link naar een artikel waarin Max Centraal staat? Zelfs niet de tag “Max” of “verstappen” onder het artikel? Mooi! Jullie kunnen het dus nog wel. Bedankt en kusjes voor de redactie! :X:

 2. Gisteren gekeken. Wel een gave docu, maar het gaat mij iets teveel over de vrouw van Frank die vroeger zonder medeweten van iemand een boek heeft geschreven. Het had voor mij iets meer over de behaalde successen mogen gaan.

  Desondanks nog steeds de moeite waard

  • @87sandyd: Klopt, het ging inderdaad erg veel over Ginny Williams. Toch vond ik dat niet eens zo’n probleem. Dit is een kant van het verhaal die je niet zo snel hoort. Dat Frank bij een auto-ongeluk verlamd raakte en de sportieve malheur en successen van het team vind je overal wel terug, maar hoe belangrijk Ginny was niet echt.

  • @87sandyd: over de behaalde successen zijn al zo veel docu’s en artikelen te vinden.

   Vond het juist door het op deze manier te vertellen een hele menselijk docu worden, weer eens wat anders. Vond hem minstens zo goed als ‘Senna’.

 3. Op Netflix staan sowieso wel leuke autoprogramma’s: Dirt Every Day (en Roadkill etc) is erg vermakelijk. Zeker ook omdat het erg herkenbaar voor me is; lekker offroaden met een klein budget. Alhoewel dat kleine budget soms een rekbaar begrip is bij DED.

  Paul Hollywood’s Big Continental Road Trip is ook een aanrader! In mijn ogen een beetje waarin een serieuze Top Gear had moeten evolueren.

 4. Geweldige documentaire, heb hem gelijk bekeken.
  Het zou mooi zijn als Williams weer eens een race zou kunnen winnen voor dat Sir Frank Williams tot zijn einde komt.
  Al denk ik dat dit zogoed als onmogelijk wordt met het budget wat het team ter beschikking heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *