Kim Dotcom: ‘Stop met het gebruik van Mega!’

Auteur: , Geen reacties
Kim Dotcom: 'Stop met het gebruik van Mega!'

Zit Kim opeens zijn eigen clouddienst te dissen?

In 2012 werd door een gezamenlijke actie van de FBI en de politie in Niewu-Zeeland de stekker uit MegaUpload getrokken, de hostingsite van de Duitse internetcultheld Kim Dotcom. Zijn auto’s en geld werden geconfisqueerd, maar dat weerhield de olijke ondernemer er niet van om razendsnel een nieuwe hostingsite uit de grond te stampen. in 2013 zette hij MEGA online, een naar eigen zeggen veiliger alternatief voor Dropbox.

Maar zo veilig is die dienst volgens Kim niet meer. Aan Slashdot laat hij weten dat de MEGA, dat in 2014 naar de beurs ging, door een vijandige overname deels in Chinese handen is gekomen. Echter, deze nieuwe aandeelhouder wordt verdacht van fraude, waardoor de aandelen door de Nieuw-Zeelandse overheid zijn bevroren. Ook zou Hollywood volgens Dotcom een deel van de aandelen in bezit hebben.

Hij kan daarom niet anders dan iedereen afraden de site te gebruiken. Een woordvoerder van MEGA ontkent de aantijgingen, en zegt dat Kim sinds eind 2013 geen rol van betekenis meer speelt. Wat uiteraard ook kan meespelen is dat Kim aan een open-source en non-profit alternatief voor MEGA werkt. Daarover schijnt hij later deze week met meer info te komen.

“I want to give everyone free, unlimited and encrypted cloud storage with the help of donations from the community to keep things going.”

We zijn benieuwd waar deze AMG-fan met een liefde voor absurde kentekens nu weer mee gaat komen.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).