Kim Dotcom werkt aan een veiliger Skype-alternatief

Auteur: , Geen reacties
Kim-Dotcom-Megachat

Megachat moet een concurrent van Skype worden, vooral omdat het een stuk beter beveiligd is tegen spionage dankzij een uitgebreide encryptie.

Vandaag liet Kim Dotcom via Twitter weten dat we binnenkort aan de slag kunnen met Megachat. Naast de mogelijkheid om te (video)bellen met je vrienden op een veilige verbinding, kun je ook op hoge snelheid bestanden met elkaar delen via het programma. Je hoeft niets te downloaden om met Megachat aan de slag te gaan; het programma werkt volledig vanuit je browser.

Kim-Dotcom-Tweet

‘Skype is niet anoniem genoeg’
Kim Dotcom vond het nodig om met een dergelijk, veiliger alternatief voor Skype te komen omdat de populaire chatdienst volgens hem niet anoniem genoeg is. Ondanks dat Skype ook zegt haar verkeer te versleutelen, bleek uit gelekte documenten van de NSA dat Microsoft regelmatig toegang geeft tot deze chatgesprekken.

Dotcom beweert zelfs dat de Amerikaanse overheid permanent toegang heeft tot Skype via een geheime ‘backdoor verbinding’. Skype zou door de overheid zijn verplicht om dergelijke gaten in de beveiliging aan te brengen.

Testversie
Wanneer we precies met Megachat aan de gang kunnen is nog niet bekend. Wel kun je hierboven al een demoversie van de chatdienst zien, die Kim Dotcom een tijdje terug gebruikte om live met Edward Snowden en Julian Assange te praten.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).