Kim Dotcom wil de politiek in

Ondertussen, op een circuit in de Eifel...
De veelbesproken oprichter van Megaupload zou zich aan het voorbereiden zijn op een politieke carriere in Nieuw-Zeeland.

Dit meldt TorrentFreak. Het liefst zou de man minister-president van het land worden, maar omdat hij daar niet geboren is kan dat niet. Toch is hij een groep partijleden aan het verzamelen en zich klaar aan het maken om in november 2014 mee te doen aan de verkiezingen in dat land.

Eerder heeft de zwaarlijvige en van origine Duitser het al aan de stok gehad met verscheidene overheden vanwege zijn site Megaupload. Daar zou auteursrechtelijk beschermd materiaal op staan. Daarna heeft hij zich met verscheidene zaken bezig gehouden, waaronder het financieren van startups die het tij van privacyinbreuken proberen te keren en het maken van een compleet anoniem e-mailprogramma wat berichten versleuteld en dus onzichtbaar voor de NSA verstuurt.

Het is nog onbekend waar zijn nieuwe partij voor gaat staan, en wat hun plek op het politieke spectrum zal zijn. Wij vermoedden dat hij zich ook daar bezig zal houden met de privacy van de burgers, en de vrije uitwisseling van bestanden.

Nog geen reacties

  1. Tja, half juli verscheen het bericht dat met 4-6 weken z’n versleutelde e-maildienst z’n web release zou krijgen, maar daar horen we ook weinig meer van.

    Als het oprichten van een nieuwe politieke partij of beweging één ding bewijst, dan is het dat dergelijke initiatieven -zeker afgezet tegen de oude garde- meestal geen lang leven beschoren is. Zie recent nogl de Piratenpartij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *