Kinderen die af en toe gamen zijn het gelukkigst

Kinderen die af en toe gamen zijn het gelukkigst
Is gamen nou écht slecht voor kinderen? De Universiteit van Oxford zocht het uit.

Onderzoekjes over de effecten van gamen op kinderen zijn er in overvloed, maar niet in de omvang zoals deze enquête van de Universiteit van Oxford. Er deden 5.000 kinderen tussen de 10 en 15 jaar uit Groot-Brittannië mee, die moesten aangeven hoeveel tijd ze dagelijks in games stoppen. Er werden ook vragen voorgelegd over geluk, hoe goed ze met anderen omgaan, hoe tevreden ze met hun leven zijn en of ze wel eens hyperactief zijn.

Klein beetje gamen = geluk

De uitkomst wad dat 3 op de 4 tieners dagelijks games speelt. Geen verassing hier. Ook dat kids die meer dan drie uur per dag gamen minder aangepast zijn en ongelukkiger waren is geen openbaring. Dat is door andere onderzoeken eveneens aangetoond. Opvallender is dat kinderen die nooit gamen als minder gelukkig werden geclassificeerd dan leeftijdsgenoten die maximaal een uur per dag gamen. Die laatste groep is veruit het gelukkigst, vertoond meer aangepast gedrag en is het minst hyperactief.

Een relatie tussen gezinsproblemen en gameverslavingen werd door het onderzoek nauwelijks onderschreven. die worden vooral toegeschreven aan een slechte gezins- of schoolsituatie. Kortom, een beetje gamen kan geen kwaad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *