Kinderen worden niet aggressief van gewelddadige games

Er is weer een GTA 6 nieuwtje


Een recent onderzoekje wijst uit dat kids over het algemeen niet agressief worden van games met heel veel schieten en bloed en zo. Dus mogen we nu ons kroost wel massaal aan Duke Nukem zetten?

Amerikaanse psycholoog Dr. Christopher Ferguson heeft 377 kinderen uit een risicogroep (13 jaar oud, ADHD of andere stemmingstoornis, en zoals elk jongetje van die leeftijd groot liefhebber van computerspelletjes) aan een reeks gewelddadige games als Grand Theft Auto, Halo, en Mortal Kombat gezet. Daarna was een daling van de aandrang tot pestgedrag en andere agressiviteit merkbaar bij het kroost. Volgens de onderzoeker is er dus geen relatie tussen het spelen van dat soort spellen en het later willen nadoen van dat geweld.

Je zou dus zeggen kunnen dat de heersende opvatting over geweld in games bijgesteld moet worden. Er lijkt misschien een valse relatie te zijn tussen het spelen van dit soort games en dingen willen slopen. Het zal immers lastig zijn om een jeugdige te vinden die wel wat op zijn kerfstok heeft én nog nooit een game heeft aangeraakt. Je zou dus net zo goed kunnen zeggen dat het plegen van gewelddadige misdrijven en het smeren van brood met elkaar verbonden zijn, aangezien elke dader vast wel eens een bammetje gesmeerd heeft…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *